Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čin mržnje i netolerancije

Varaždinski gradonačelnik osudio nasilno uklanjanje zastave srpske zajednice: "Ozbiljno sam zabrinut"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj osudio je u ponedjeljak čin nasilnog uklanjanja zastave srpske zajednice u Republici Hrvatskoj s ulaza u prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine u središtu toga grada, ističući da osuđuje svaki čin mržnje i netolerancije.

U noći s petka na subotu nepoznati počinitelji uništili su zastavu srpske zajednice u Hrvatskoj, izvijestilo je Vijeće srpske nacionalne manjine u Varaždinu, stoji u današnjem priopćenju Srpskoga narodnog vijeća (SNV).

"Na zgradi Vijeća srpske nacionalne manjine grada Varaždina nalazile su se tri zastave: državna zastava RH, zastava Grada Varaždina i zastava srpske zajednice. Uništena je samo zastava srpske zajednice", izvijestilo je to vijeće, koje u tome i u prijašnjim incidentima vidi poruku mržnje i netolerancije. U proteklih nekoliko godina četiri je puta uništena dvojezična ploča na toj zgradi.

Policija je obavila očevid, a Vijeće srpske nacionalne manjine grada Varaždina traži da se o svemu očituje i gradonačelnik, i to tako da osudi taj čin mržnje, što su propustili učiniti njegovi prethodnici.

U izjavi za Hinu Bosilj je osudio taj čin te je izrazio zabrinutost zbog događaja u Varaždinu.

"Osuđujem svaki čin mržnje i netolerancije pa tako i ovaj čin uništavanja zastave srpske zajednice u Varaždinu. Ozbiljno sam zabrinut što se to događa u Varaždinu i među Varaždincima", kratko je rekao gradonačelnik Varaždina Bosilj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Srbi moraju poštivati zakon'' Milorad Pupovac: ''Kao što nitko ne bi htio da se u Srbiji ističu hrvatske zastave, tako nitko ne bi volio da se u Hrvatskoj ističe srpska''

Pročitajte i ovo Varaždin usred pandemije - 3 policija obavila očevid U Varaždinu nepoznati počinitelj uništio zastavu srpske zajednice: Vijeće poziva gradonačelnika da javno osudi događaj

"To sigurno nije svojstveno našem gradu koji se naziva grad kulture", zaključio je Bosilj.

Zastava srpske zajednice u Republici Hrvatskoj iznad ulaznih vrata prostorije Vijeća strgnuta je zajedno s kopljem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene