Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdano 30.000 komada

Ogroman red ispred HNB-a: Građani pohrlili po novu kovanicu s Pelješkim mostom

Građani u redovima čekaju pred HNB-om
Građani u redovima čekaju pred HNB-om Foto: Facebook/HNB
Povodom otvorenja Pelješkog mosta za promet Hrvatska narodna banka pustila je u optjecaj novu prigodnu kovanicu od 25 kuna. Brojni građani pohrlili su je odmah nabaviti.

Brojni građani došli su u utorak ispred HNB-a kako bi došli do svojeg primjerka nove kovanice, prigodno puštene u optjecaj povodom otvorenja Pelješkog mosta.

Pročitajte i ovo Hrvatska narodna banka PRIOPĆENJE HNB-A Hrvati se baš jako vole zaduživati, najviše su se uzimali gotovinski krediti Građani u redovima čekaju pred HNB-om velika potražnja Zasad prestaje prodaja prigodnih kovanica od 25 kuna: Pogledajte kad i gdje će se ponovno moći kupiti

Stvorio se red pred vratima HNB-a, a oni poručuju da se, osim kod njih, kovanica može nabaviti i u pojedinim poslovnicama banaka.

"Danas je u povodu otvaranja Pelješkog mosta u optjecaj puštena prigodna kovanica od 25 kuna 'Pelješki most, 2022'. Mnogobrojni građani požurili su po svoj primjerak do kojeg, osim u HNB-u, od 8.8. mogu doći i u odabranim poslovnicama Zagrebačke banke i Partner banke", napisali su na Facebooku.

Autor idejnoga i likovnog rješenja akademski je kipar Damir Mataušić. Nova prigodna optjecajna kovanica otkovana je u Hrvatskoj kovnici novca i izdaje se u količini od 30.000 komada.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene