Građani u redovima čekaju pred HNB-om
Građani u redovima čekaju pred HNB-om Foto: Facebook/HNB

Povodom otvorenja Pelješkog mosta za promet Hrvatska narodna banka pustila je u optjecaj novu prigodnu kovanicu od 25 kuna. Brojni građani pohrlili su je odmah nabaviti.


Brojni građani došli su u utorak ispred HNB-a kako bi došli do svojeg primjerka nove kovanice, prigodno puštene u optjecaj povodom otvorenja Pelješkog mosta.

Vezani članci Damir Mataušić Autor kovanice od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta otkrio nepoznate detalje: "Postoji 19 kovanica od 25 kuna" Gužva u centru Zagreba FOTO/VIDEO Građani pohrlili po kovanice s motivom Pelješkog mosta: Pogledajte za koliko se prodaju u oglasima

Stvorio se red pred vratima HNB-a, a oni poručuju da se, osim kod njih, kovanica može nabaviti i u pojedinim poslovnicama banaka.

"Danas je u povodu otvaranja Pelješkog mosta u optjecaj puštena prigodna kovanica od 25 kuna 'Pelješki most, 2022'. Mnogobrojni građani požurili su po svoj primjerak do kojeg, osim u HNB-u, od 8.8. mogu doći i u odabranim poslovnicama Zagrebačke banke i Partner banke", napisali su na Facebooku.

Autor idejnoga i likovnog rješenja akademski je kipar Damir Mataušić. Nova prigodna optjecajna kovanica otkovana je u Hrvatskoj kovnici novca i izdaje se u količini od 30.000 komada.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju