Bivši vlasnik Peveca Zdravko Pevec tvrdi da je sudski vještak utvrdio da je on stvarni autor brenda i verbalnog žiga ''Pevec''.

Galerija


''Danas sam dobio nalaz sudske vještakinje za marketing i intelektualno vlasništvo kojim se napokon dokazuje da sam ja jedini i stvarni autor brenda i verbalnog žiga ''Pevec'', priopćio je Zdravko Pevec.

Vezani članci Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Dnevnik.hr) Lavina komentara na molbu Zdravka Peveca: ''Samo dajte račun, ja ću uplatiti i više od kune'' Slika nije dostupna 'Uzeli su mi djedovinu i prezime, ostao je samo život'

Dodaje da je jako iznenađen, jer je, kaže, nalazom svašta utvrđeno. Objašnjava da je stečajni upravitelj učinio nepravilnosti za brend.

''Žalosno je da je moje zdravstveno stanje na krhkim nogama, jer je netko odlučio prisvojiti brend koji nije njegov! Hvala javnosti i svima koji su vjerovali i podržavali mene i moju suprugu kada je bilo najteže, a sada je pred nama velika bitka'', poručio je. Najavio je da će u idućih nekoliko dana s odvjetničkim timom dogovoriti konkretne akcije o kojima će potom izvijestiti javnost.

Naveo je da ni on ni njegov odvjetnički tim nisu primili Rješenje Suda koje je tvrtka Pevec d.d. objavila prije dva dana.

Visoki trgovački sud 5. rujna 2019. potvrdio je presudu Trgovačkog suda u Zagrebu kojom je Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom prema društvu PEVEC d.d. da je autor djela ''Kupujte s osmijehom'', stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu PEVEC.