Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ogorčeni

U Zagrebu pala fasada sa zgrade oštećene u potresu, tim putem djeca idu u školu: "Ako mi ne pošalje poruku da je sigurno stigla - panika"

U Zagrebu je u subotu tijekom nevremena s fasade zgrade oštećene u potresu pao komad fasade. S ljutitim stanovnikom centra grada razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Čorić.

Velika je sreća što u subutu nitko nije nastradao kad se komad fasade sa zgrade na zagrebačkom Britancu odlomio jer je riječ o centru grada koji je tijekom vikenda posebno prometan. Da u centru nema ni S od sigurnosti, već dvije godine upozorava gost Dnevnika Danijel Dombay čija kćerka Hana ide tim putem u osnovnu školu.

"Nema kome se nisam obratio, a jedino tko mi je odgovorio su bili komunalni redarstvenici koji su rekli da su bili na terenu i da su utvrdili da postoji opasnost po život od te zgrade", ispričao je Dombay.

Njega je ekipa Dnevnika Nove TV snimala i prije dvije godine, ali od tada se nije promijenilo ništa - osim ministara. Novi pad dijela fasade zato ga nije uopće iznenadio.

Pročitajte i ovo Branko Bačić drugi posjet ministra Bačić na Baniji: "Ljude iz kontejnera smjestit ćemo i u unajmljene stanove"

"Svaki dan dok tu šetate možete vidjeti na podu komadiće žbuke. Plus što ovdje prolaze i tramvaji. Oni bi trebali voziti pet kilometara na sat, a voze 30, 40 što je daleko iznad onoga što su specijalisti odredili", objasnio je.

Danijel zato gotovo svakog dana vodi svoju kćer u školu. "Kad ide sama, ako mi ne pošalje poruku da je sretno stigla - panika."

A i Hana priznaje da joj je put do škole, aktivnost koja bi trebala predstavljati dječju razbibrigu, jako stresan. "Osjećam se često jako neugodno i nesigurno."

Pročitajte i ovo Hrvatski Sabor - 2 ZA UBRZANJE PROCESA Hrvatski sabor u četvrtak o interpelaciji oporbe o radu Vlade vezano uz obnovu od potresa

Upravo zato djeca, ali ni svi ostali prolaznici ne bi trebali prolaziti ispod zgrade koja je opasna po život.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene