Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više ga ne vole

Građani: Josipović se treba prestati baviti politikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poraz u utrci za drugi mandat Predsjednika Hrvatske, Ivu Josipovića stajao je podrške građana, pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV.

Naime, većina građana, točnije njih 51 posto, smatra da bi se Josipović trebao povući iz politike. Da bi svoju karijeru trebao nastaviti samostalno, misli manje od petine ispitanih – točnije 19 posto građana.

Njih 8 posto smatra da bi Josipović trebao nastaviti svoju karijeru unutar SDP-a, dok njih 5 posto kaže da bi se trebao vratiti poslu profesora na fakultetu.

Nastavak političke karijere u Uredu bivšeg Predsjednika najbolja je opcija za Ivu Josipovića po mišljenju 3 posto građana, a da bi trebao raditi nešto drugačije od svega navedenoga smatra 6 posto građana. Njih 8 posto ne zna odgovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO CROBAROMETAR: Je li Vladi naštetio spor s Europskom komisijom? Slika nije dostupna Crobarometar Pala potpora Vladi, SDP-u i HDZ-u, raste pesimizam

Građani su za istraživanje Dnevnika Nove TV odgovarali i na pitanje – što misle, koji je glavni razlog zbog kojeg je Ivo Josipović odlučio osnovati vlastitu stranku?

Njih 24 posto smatra da je glavni razloga taj što želi ostati u politici, dok je za 14 posto građana razlog neslaganje i razočarenje SDP-om.

SDP ga nije želio

Da se osnivanjem vlastite stranke želi osvetiti Zoranu Milanoviću i preoteti glasove SDP-u, smatra 6 posto ispitanih.

5 posto građana kaže da je očuvanje socijaldemokratskih razloga glavni razlog, a jednak broj njih smatra da je riječ o osobnim interesima i koristi.

Da se želi osvetiti SDP-u zbog gubitka izbora, smatra 4 posto ispitanih. Ego je odgovor za 2 posto građana, a dobar rejting i popularnost odabralo je njih 1 posto.

Da je razlog nešto sasvim drugo, smatra 9 posto građana dok ih čak 30 posto kaže kako ne zna odgovor.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls 17. travnja na 600 građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene