Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAGIRAO TOMAŠEVIĆ

Grad Zagreb opovrgava navode inicijative: "Anketni upitnici za roditelje odgojitelje potpuno su anonimni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Grada Zagreba u nedjelju su reagirali na priopćenje inicijative koja okuplja roditelje odgojitelje, a koji tvrde da su im dostavljeni upitnici o obiteljskom statusu s bar kodom. Opovrgavaju da upitnici nisu anonimni.

Nakon što su iz inicijative "U djeci je budućnost" koja okuplja Zagrepčane sa statusom roditelja odgojitelja priopćili kako su im dostavljeni anketni upitnici o obiteljskim okolnostima koji sadrže kod te nisu anonimni, iz Grada Zagreba u nedjelju su te navode opovrgnuli.

"Upitnici su u potpunosti anonimni. Barkod koji se nalazi na njima služi isključivo za kuvertiranje, odnosno daje naredbu da ubaci dva lista u kuvertu na stroju. Uputa koju je Grad Zagreb dao korisnicima je da slobodno izrežu barkod i vrate popunjeni upitnik bez njega, ukoliko imaju ikakve sumnje oko anonimnosti", naglašavaju u gradskoj upravi te ističu da za kod nisu vezani nikakvi osobni podaci.

U inicijativi su se uspaničili tvrdeći da upitnik sadrži 33 pitanja o općim podacima, obiteljskom i stambenom statusu, zaposlenju, prihodima i socijalnim naknadama, a svaki sadrži svoj broj pa upitnici, kako su zaključili - nisu anonimni.

"Roditelji odgojitelji i dalje stoje pri tome da im ne izlaze u susret dajući im te podatke o obiteljima i kućanstvu, jer smatraju da su to trebali obaviti prije, a ne kada su donijeli štetnu odluku za korisnike mjere roditelj odgojitelj", poručili su.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukidanje demografske mjere Roditelji odgojitelji podnose zahtjeve Visokom upravnom sudu, žele ocjenu zakonitosti Tomaševićeve odluke. On im poručio: ''Provest ćemo anketu među korisnicima''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaštita zakonsih prava korisnika HURO i udruga U ime obitelji najavili konferenciju za medije zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj

Roditelji odgojitelji čiji se status ukida odlukom nove zagrebačke vlasti, žale se i da još ne mogu naći posao jer im nova Odluka ne dopušta da do tada upisuju djecu u vrtiće, a i nema mjesta u zagrebačkim vrtićima.

Nadaju se i da će  Visoki upravni sud brzo donijeti presudu u njihovu korist i novu Odluku grada Zagreba proglasiti nezakonitom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene