Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić i nekretnine

Grad Zagreb ne odustaje od bolnice Srebrnjak, Nogalo poručuje: "Oni nisu u stanju ništa stvoriti, ali su u stanju ukrasti i oteti"

Boro Nogalo
Boro Nogalo DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milan Bandić Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr Boro Nogalo Boro Nogalo Foto: DNEVNIK.hr Službeni odgovor Službeni odgovor Foto: DNEVNIK.hr +0 Renato Petek Galerija 1/4 >>
Grad Zagreb ne odustaje od bolnice Srebrnjak. Zabranili su liječnicima istupanje u javnost, smijenili su stare ljude i postavili nove i o svemu samo šalju pisane odgovore.

Mala dječja bolnica, a veliki potencijal, pa Grad Zagreb od nje teško diže ruke. Bivši ravnatelj, Boro Nogalo tvrdi da su smijenili sve osobe koje su dosad vodile važni europski projekt, vrijedan 60 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

"Namjera je da se preuzme projekt, da se preuzme zemljište od 11 tisuća kvadrata na Srebrnjaku, da se preuzme Brestovac. To je definitivno veliki kapital, velika infrastruktura, veliki ulog", kaže smijenjeni ravnatelj.

Ana Stavljenić Rukavina, predsjednica Upravnog vijeća bolnice, ne želi davati izjave na tu temu, ali kaže da nisu smijenili profesoricu Mirjanu Turkalj s europskog projekta.

"Također je netočan navod da je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak raspravljalo na sjednici o smjeni prof. dr. sc. Mirjane Turkalj. Mirjana Turkalj operativno provodi projekt, a odgovorna osoba ispred korisnika Ugovora o dodjeli sredstava za veliki projekt: Dječje bolnice Srebrnjak je v.d. ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak", priopćili su.

Ali Nova TV je došla u posjed odluke v.d. ravnateljice u kojoj stoji nova podjela ovlasti.

"Ukidam dodijeljena prava prve razine zaposlenici Dječje bolnice Srebnjak prof.dr.sc. Mirjani Turkalj, za zastupanje Dječje bolnice Srebnjak u sustavu eFondovi u ulozi prijavitelja".

"Oni nisu u stanju ništa stvoriti, nisu nikada aplicirali za veliki projekt, niti su ga dobili, ali oni su u stanju ukrasti, oteti, preuzeti ovaj projekt ako se sve to ne ispuni. Svi ti rokovi, svi ti zahtjevi, ciljevi...Hrvatska država vraća 60 milijuna eura, mislim da u ovom momentu nikoga to nije briga", kaže Nogalo.

Bandićeva administracija isti obrazac pisanih poduljih odgovora koristi i kada je u pitanju pojašnjavanje svih nejasnoća oko nekretnina koje se povezuju s gradonačelnikom, pa tako i oko stana njegove kćeri za čije je uređenje arhitektu Anti Vrbanu, kako se tvrdi u pojedinim medijima, darovao gradski stan.

Poznati arhitekt ništa nije htio komentirati. Ima li tu materijala za njih nisu odgovorili niti iz DORH-a.

Dopis je poslao Grad Zagreb.

"Vrban Ante nije korisnik gradskog stana odnosno imenovanom nije rješavano stambeno pitanje dodjelom gradskog stana u najam", službeni je odgovor.

Temom Bandićevih nekretnina već se dugo bavi i oporbeni u zagrebačkoj Skupštini zastupnik, Renato Petek.

"Gradonačelnik ima na raspolaganju osim svog koji je upisan kao njegovo vlasništvo još četiri stana koji nisu bili upisani na njega, ali su bili upisani na njemu bliske suradnike, prijatelje", napominje Petek.

Svoje sumnje Petek je prijavio i DORH-u, kojem se spisi protiv Bandića samo gomilaju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene