Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"svaki je dan važan"

I Split se snašao: Pogledajte zašto ipak neće sve biti zatvoreno nedjeljom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Grad Split proglasio je sve nedjelje u kolovozu i rujnu sajamskim danima kako bi dio prodajnih mjesta mogao raditi.

Gradovi su počeli blagdan Velike Gospe proglašavati sajamskim danom kako bi mogla raditi određena prodajna mjesta. Split je pak odlučio nedjelje proglasiti sajamskim danima.

Na području Grada Splita, dani 13., 15., 20. i 27. kolovoza te 3., 10., 17. i 24. rujna proglašavaju se sajamskim danima, prema odluci gradonačelnika Ivice Puljka, a u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti.

Pročitajte i ovo Požar na Čiovu - 10 u vrijeme gašenja Prekršio zakon jer je dronom snimao požar: Policija poslala važno upozorenje svim građanima

Prema odluci, prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao dio sajamskih događanja u proglašene dane, može započeti u 8 sati i završiti do 24 sata, priopćili su iz Grada Splita.

Pročitajte i ovo Vagnerovci Propao dogovor Putin u novim problemima! Vagnerovci na hitnom odmoru: "Nove naredbe mogu doći u bilo kojem trenutku"

"Novim Zakonom o trgovini egzistencija malih obrtnika i trgovina može biti veoma ugrožena, pogotovo kada ovise o sezoni i svaki radni dan im je važan.

Stoga im na ovaj način želimo pomoći i omogućiti rad u danima kada im je to zabranjeno", rekao je gradonačelnik Puljak.

Odgovor iz opozicije  

Gradski vijećnik i potpredsjednik HDZ-a Split, Ivica Budimir, na svom je Facebook profilu odgovorio gradonačelniku Splita na tu odluku. U objavi je citirao izjavu Puljka iz travnja kada je rekao da "ljudi koji žele izigravati zakone ne smiju pobijediti jer bi to bila loša poruka za sve građane." 


Nadalje ističe da želi vidjeti na djelu gradonačelnika i po ostalim pitanjima "kojima mu zakonski okvir daje isključivu ili pretežitu ovlast, a u prvom redu po pitanju razvoja i strategije turizma u Splitu", za koje kaže da su ključne stvari zbog kojih je i došlo do sastanka vijećnika. 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene