Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem u Puli

Grad reagirao nakon što hitna pomoć nije mogla proći zbog stupića

Hitna pomoć u Puli
Hitna pomoć u Puli Foto: Regional Express
Nakon što hitna pomoć nije mogla ući u staru jezgru Pule zbog stupića, Grad Pula je objavio priopćenje u kojem navode što planiraju učiniti po pitanju spornih stupića.

Hitna pomoć u staroj jezgri u Puli nije mogla kolima doći do pacijenta, već su morali s teškom opremom trčati stotinjak metara. Problem su bili postavljeni stupići.

Grad Pula se dan nakon te vijesti oglasio u svom priopćenju te istaknuo da su sporni stupići - uklonjeni. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Grad Pula sustavno brine o uređenju prometa na svom području, a posebice kada se radi o omogućavanju pristupa interventnim službama u pješačku zonu. U užem centru grada, za ulaz u starogradsku jezgru duži niz godina u funkciji su podizni stupići tzv. pilomati, na lokacijama Trgu Stara tržnica, Kandlerovoj ulici, Danteovom trgu i Trgu Prvog svibnja.

Naime, ulazi u pješačke zone omogućeni su putem poziva na broj telefona, korištenjem postojećeg sustava podiznog stupića (pilomata) na istaknutim lokacijama, svim službama koje imaju potrebu ulaska u slučaju hitne intervencije, od djelatnika MUP-a, Javne vatrogasne postrojbe Pula, Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, pa tako i Vodovoda, HEP-a, Pragrandea, Pula Herculanee i drugih.

Navedeni podizni stupići u funkciji duži niz godina te su brojevi telefona djelatnika uneseni u sustav kako bi djelatnici navedenih službi i društava pozivom mogli otvarati podizne stupiće i nesmetano ući u pješačku zonu.

U dosadašnjoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama i službama nismo imali pritužbi da sustav nije funkcionalan ili da je bilo problema prilikom ulaska u pješačku zonu.

Svi ostali stupići fiksni su ili osigurani lokotom te nisu predviđeni za ulaske u pješačke zone. Također, ni ovi stupići nisu postavljeni nedavno, već su fiksirani jer su provaljivani te su u pješačke zone ulazila vozila bez odobrenja.

Radi lakše komunikacije službi ukoliko dođe do zabune kod ulaska u pješačku zonu stupić ispred Slavoluka Sergijevaca je nedavno uklonjen, a danas, 25. srpnja 2022. godine uklonjen je i stupić na Forumu.

Budući da su pješačke zone regulirane podiznim stupićima na ranije navedenim lokacijama te su stupići na Forumu većinu vremena bili otključani, odlučili smo ih ukloniti.

Pročitajte i ovo Osječko kupalište 38 u hladu Ljudi se ne drže preporuka liječnika, vani su po najvećim vrućinama: "Poteškoće je imalo i 11-godišnje dijete"

Pročitajte i ovo Stefani Orbanić, policajka Policijske postaje Pula - 2 JUNAČKI ČIN Policajka koja je spasila dječačića iz zaključanog automobila u Puli: "Uzela sam ga u naručje i smirivala dok nije došla hitna pomoć..."

Još jednom napominjemo da je službeni ulaz u Ulicu Sergijevaca na Trgu Stara tržnica, a ne Danteov trg ili Portarata, kao što je ulaz u pješačku zonu u Kandlerovoj ulici neposredno prije Ulice Sv. Teodora. Ulaz na Giardine omogućen je putem podiznog stupića na Portarati kojim se upravlja daljinskim upravljačem.

Pokrenut je postupak uvođenja novog podiznog stupića na Trgu Sv. Tome, sve s ciljem unaprjeđenja postojećeg sustava te kako bi se olakšao ulazak interventnim vozilima i optimizirao put prolaska svim vozilima u starogradskoj jezgri", zaključili su iz Grada.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene