Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadarska dica

Modrić, Livaković, Subašić, Vrsaljko...: "Ovo podneblje jednostavno je genetski determinirano za uspjeh"

Aktualno Galerija Zadarska dica - 6 Zadarska dica - 6 Foto: DNEVNIK.hr Zadarska dica - 5 Zadarska dica - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zadarska dica - 4 Zadarska dica - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zadarska dica - 3 Zadarska dica - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zadarska dica - 2 Galerija 1/6 >>
Modrić, Vrsaljko, Livaković, Subašić... svi su "zadarska dica" - iz mjesta udaljenih nekoliko kilometara. Grad košarke, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk, dobio je dodatni epitet.

Zadarska dica - Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko, Dominik Livaković - viceprvaci su prije četiri godine u svom gradu dobili doček kakav se pamti.

Dominik Livaković, vratar hrvatske reprezentacije, 2018. je tada radosno uzviknuo: "Ovo je sve na svijetu, sve na svijetu. Zadar je najbolji!"

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić na istom zadarskom dočeku bio je i jednako oduševljen. "Kad se ovo desi u tvom gradu, gdje su nam nagovještavali da će bit nešto spektalkularno, ali ovo je... nema bolje."

Zadru se uvijek rado vraća. Početak nije bio lak. Luka je od izbjeglištva, preko zadarske nogometne škole, došao do inozemne karijere.

Zadarska dica - 4 Zadarska dica - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Vjerujem da ću još poboljšati svoju igru i da ću biti još bolji igrač nego što sam sada", rekao je Luka svojedobno.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sa sinom u Katru - 3 PREMIJER U KATRU FOTO Plenković otkrio što je rekao Livakoviću i Daliću prije utakmice, kao i hoće li biti na ogledu s Brazilom

Postao je jedan od najboljih. Zlatna lopta, najbolji na svijetu, najbolji u Europi, trofeji su se samo nizali. A počeli su u Zadru.

"Luka je tad bio najbolji igrač, a ja sam bio najbolji strijelac", sin njegova prvog trenera prisjeća se kakav je bio na treninzima.

Danilo Paunović, bivši suigrač Luke Modrića i Danijela Subašića također se prisjetio starih dana. "On je odskako i bio nam je kapetan, Luka je u svemu bio... igrali bi košarku, igrali bi PlayStation, Luka je uvijek htio biti najbolji. Takav karakter ima."

U istoj generaciji s njima odrastao je i Danijel Subašić, prvi vratar hrvatske reprezentacije u Rusiji. Veliku karijeru počeo je u Zadru, prešao u Hajduk, kojem se, nakon Monaca, vratio prošle godine.

"Doša sam u Hajduk zato što sam Dalmatinac i tu sam bliže, bolje se radi s vratarima nego u Dinamu", rekao je tada.

"Igrao je košarku i igrao bi s nama, non stop, ne bi htio branit. Ali onda s vremenom, već pioniri, kadeti juniori, krenuo je u golmanske vode", ispričao je Paunović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpuna euforija VIDEO Pogledajte reakciju Realove klupe na asistenciju Luke Modrića: Nastala je ludnica

I postao je jedan od tri vratara u povijesti svjetskih prvenstava koji je obranio po tri udarca u istom raspucavanju. To je uspjelo četiri godine poslije i njegovom nasljedniku i sumještaninu Dominiku Livakoviću.

Dok je svoju karijeru tek počinjao, Livakoviću su uzor bili stariji Zadrani, pa je njegov djed od Modrića svojedobno tražio autogram.

Zadarska dica - 4 Zadarska dica - 6 (Foto: DNEVNIK.hr)
.
"Stvarno sam presretan što igram s ovakvom ekipom i stvarno sam ponosan na sve što smo napravili", rekao je Livaković.

Od reprezentacije u rujnu oprostilo se još jedno zadarsko dite. Šime Vrsaljko ostavio je neizbrisiv trag, što na terenu tijekom igre, što poslije. Prije četiri godine fotografija gdje leži na hrvatskoj zastavi obišla je svijet.

Došlo je spontano, kasnije je sve zabilježeno jednom prekrasnom sliku koju ću sa sobom vući cijeli život, komentira Vrsaljko.

Fotografije najboljih na zidu Škole nogometa u Zadru. Svi oni krenuli su ovdje, na igralištu Bagat, a trener novih generacija s nekim od njih dijelio je teren.

Ovo podneblje jednostavno je genetski determinirano za uspjeh. I naravno ozbiljan sustavan rad s tom djecom, kaže Frane Potočnjak, trener NK Zadar.

Prije četiri godine svojim reprezentativcima priuštili su doček kakav se pamti....
četiri godine poslije, Zadrani čekaju novi razlog da ovako polude.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene