Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREMIJER U KATRU

FOTO Plenković otkrio što je rekao Livakoviću i Daliću prije utakmice, kao i hoće li biti na ogledu s Brazilom

Andrej Plenković sa sinom u Katru - 3
Andrej Plenković sa sinom u Katru - 3 Vlada RH
Aktualno Galerija Andrej Plenković sa sinom u Katru - 4 Andrej Plenković sa sinom u Katru - 4 Foto: Vlada RH Andrej Plenković sa sinom u Katru - 3 Andrej Plenković sa sinom u Katru - 3 Foto: Vlada RH Andrej Plenković sa sinom u Katru - 2 Andrej Plenković sa sinom u Katru - 2 Foto: Vlada RH +0 Andrej Plenković sa sinom u Katru - 1 Galerija 1/4 >>
"Ovo je sjajan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije", kazao je nakon prolaska u četvrfinale i pobjede nad Japanom na SP-u na stadionu Al Janoub u Katru hrvatski premijer Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković doputovao je u Katar na službeni poziv katarskog premijera Khalida bin Khalife bin Abdulaziza Al Thanija. Uz premijera Plenkovića u Katar su doputovali i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te premijerov sin Mario.

"Čestitam Daliću i igračima na fantastičnom uspjehu. Nije im bilo lako u u ovakvoj atmosferi protiv Japana, s prepunim stadionom i dvosatnim bubnjanjem japanskih navijača. Očito je i utakmica bila fizički zahtjevna, pa je ovo sjajan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije."

Pročitajte i ovo Slavlje Vatrenih BRAVO, VATRENI! Stižu čestitke državnoga vrha i domaćih političara: Vatrenima poruku poslao i legendarni šahist

"S obzirom na to da smo gubili prvo poluvrijeme, ovaj rezultat je sjajan. Mislim da je Hrvatska bila bolja, pogotovo u drugom dijelu, a Livaković je imao fantastičnu večer prilikom izvođenja penala", kazao je Plenković, koji je pohvalio igru Gvardiola, Perišića i Modrića te najavio četvrtfinale.

"Ja sam ujutro bio u našem kampu i u razgovoru s Livakovićem i izbornikom Dalićem kazao sam da smo uvijek, kad bi prošli grupnu fazu na svjetskim prvenstvima, prošli među četiri najbolje, u polufinale. Neka i sada bude tako", zaključio je Plenković, koji zbog obveza neće nazočiti utakmici s Brazilom u petak.

Utakmicu s Hrvatskom pratio je katarski emir Tamim bin Hamad al Thani. Nakon utakmice došao je do našeg premijera da kratko porazgovaraju i da čestita Hrvatskoj na iznimnom uspjehu. Pritom je zagrlio i njegova sina Marija.

Premijer Plenković prije utakmice sastao se s katarskim premijerom Khalidom bin Khalifom bin Abdulazizom Al Thanijem, koji je ostao s njime i pratiti utakmicu Hrvatske i Japana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene