Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEP moli za strpljenje

Velik dio Zagreba bez tople vode: Traži se gdje je puknuo vrelovod, nakon Novog Zagreba problemi i u zapadnom dijelu grada

Slavina (Foto: Getty Images)
Slavina (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Cijeli Novi Zagreb te velik broj ostalih naselja, uključujući i one u zapadnom dijelu grada, danas će povremeno biti bez tople vode zbog puknuća na vrelovodnoj mreži.

Zbog puknuća na vrelovodnoj mreži stanovnici Novog Zagreba te naselja Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Ferenščica, Dubrava, Donji grad, Trnje, Njivice, Martinovka, Vrbik i Cvjetno danas će privremeno biti bez opskrbe toplinskom energijom za pripremu potrošne tople vode.

Pročitajte i ovo Novi zagreb bez grijanja i tople vode (Foto: Dnevnik.hr) Zagreb u 2019. godini Stanovnici metropole u 21. stoljeću doslovno moraju - izmišljati toplu vodu: "Pustite perilicu na prazno, ugrijete unutra vodu..." Slika nije dostupna ČETIRI KVARTA Puknuo vrelovod u Novom Zagrebu: Građani do kasnih večernjih sati ostaju bez tople vode

"Nakon što se utvrdi točno mjesto puknuća vrelovoda, opseg obustavljenih naselja će se smanjiti, odnosno obuhvatit će krajnje kupce koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz puknute vrelovodne cijevi, dok će ostalim krajnjim kupcima biti osigurana kontinuirana isporuka toplinske energije. 

Vrijeme trajanja obustave isporuke toplinske energije Novom Zagrebu u ovom trenutku nismo u mogućnosti predvidjeti jer je u tijeku lociranje mjesta puknuća vrelovoda", poručuju iz HEP-a te mole građane za strpljenje.

Problemi i u zapadnom dijelu grada

U ranim poslijepodnevnim satima HEP je izvijestio kako će zbog  puknuća magistralnog vrelovoda u Klanječkoj ulici u 15 sati privremeno biti obustavljena opskrba toplinskom energijom za pripremu potrošne tople vode i u zapadnom dijelu grada, naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Rudeš, Prečko i u zapadnom dijelu Vrbana. Ti će dijelovi grada bez tople vode biti do jutarnjih sati u utorak. 

Bez isporuke toplinske energije trenutačno su i krajnji kupci u Novom Zagrebu, gdje je u tijeku utvrđivanje lokacije puknuća vrelovoda, dok je krajnjim kupcima u istočnom dijelu Zagreba normalizirana isporuka toplinske energije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene