Slavina (Foto: Getty Images)
Slavina (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Cijeli Novi Zagreb te velik broj ostalih naselja, uključujući i one u zapadnom dijelu grada, danas će povremeno biti bez tople vode zbog puknuća na vrelovodnoj mreži.


Zbog puknuća na vrelovodnoj mreži stanovnici Novog Zagreba te naselja Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Ferenščica, Dubrava, Donji grad, Trnje, Njivice, Martinovka, Vrbik i Cvjetno danas će privremeno biti bez opskrbe toplinskom energijom za pripremu potrošne tople vode.

Vezani članci Radovi na vrelovodu, ilustracija Pet naselja u Zagrebu danima bez tople vode: Bandić poručio da mu je žao i da rješavanje problema nije u nadležnosti Grada Intervencija na vrelovodu, ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Puknuo vrelovod u Novom Zagrebu: Građani do kasnih večernjih sati ostaju bez tople vode

"Nakon što se utvrdi točno mjesto puknuća vrelovoda, opseg obustavljenih naselja će se smanjiti, odnosno obuhvatit će krajnje kupce koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz puknute vrelovodne cijevi, dok će ostalim krajnjim kupcima biti osigurana kontinuirana isporuka toplinske energije. 

Vrijeme trajanja obustave isporuke toplinske energije Novom Zagrebu u ovom trenutku nismo u mogućnosti predvidjeti jer je u tijeku lociranje mjesta puknuća vrelovoda", poručuju iz HEP-a te mole građane za strpljenje.

Problemi i u zapadnom dijelu grada

U ranim poslijepodnevnim satima HEP je izvijestio kako će zbog  puknuća magistralnog vrelovoda u Klanječkoj ulici u 15 sati privremeno biti obustavljena opskrba toplinskom energijom za pripremu potrošne tople vode i u zapadnom dijelu grada, naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Rudeš, Prečko i u zapadnom dijelu Vrbana. Ti će dijelovi grada bez tople vode biti do jutarnjih sati u utorak. 

Bez isporuke toplinske energije trenutačno su i krajnji kupci u Novom Zagrebu, gdje je u tijeku utvrđivanje lokacije puknuća vrelovoda, dok je krajnjim kupcima u istočnom dijelu Zagreba normalizirana isporuka toplinske energije.