Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tihomir Cipek za Dnevnik Nove TV

Poltički analitičar o suradnji HDZ-HNS: "Najviše dobiva HDZ, a uslijedit će razdoblje sukoba u HNS-u"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV bio je politički analitičar, profesor Tihomir Cipek. On je prokomentirao predizbornu kampanju za lokalne izbore, ali i kombinatorike oko parlamentarne većine - ima li je ili nema, s kim će Andrej Plenković po stabilnost, pregovara li HNS s HDZ-om i još mnoga pitanja.

U pozadini predizborne kampanje za lokalne izbore proteže se pitanje - ima li HDZ saborsku većinu i pregovara li HNS s HDZ-om.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Iako nema formalne potvrde da dvije stranke pregovaraju, profesor Tihomir Cipek prokomentirao je tko tu dobiva, a tko gubi, ako dođe do te suradnje.

"Najviše dobiva HDZ. HDZ bi očuvao Vladu, dakle dobio bi predsjednik HDZ-a koji bi se time pokazao vještim političarom. Ono što će se pokazati u narednim danima, ako to bude tako, mislim da će uslijediti razdoblje sukoba u HNS-u", kazao je Cipek te dodao kako vjeruje i da će Andrej Plenković učvrstiti svoje vodstvo u HDZ-u.

Više pogledajte u video prilogu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene