Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ILI DOGOVOR ILI RAT

Milanović sasuo paljbu po ministrici: "Jeste li čuli što je rekla? Ja to nisam znao"

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je AD Plastik Grupu. Nakon obilaska tvrtke odgovarao je na pitanja novinara.

Milanović je posjetio AD Plastik Grupu, tvrtku koja se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju.

Tijekom posjeta obišao je pogon injekcijskog prešanja i linije bojenja te održao sastanak s vodstvom tvrtke. Milanović kaže kako se radi o stabilnoj tvrtki koja sve svoje proizvode izvozi.

Komentirao je slanje tenkova iz SAD-a i Njemačke Ukrajini.

"Produžit će rat, dok Moskva i Washington ne dogovore kraj rata, što je užasno teško i daleko i ne vidim da se to događa. U tim pregovorima neće nitko pitati ni Zagreb ni Bruxelles, a ako ih ne bude - onda smo korak bliže trećem svjetskom ratu. Neki već misle da je počeo", rekao je i dodao da je on zasad suzdržan u komentarima.

"Svi oni, i ruski i američki, gore na isti način, i u njima sjede ljudi koji poginu ili pobjegnu van", navodi Milanović.

O misiji vojne pomoći iz Hrvatske navodi kako je protiv toga da se "tamo petljamo". "Ako ćemo ići u rat, onda ćemo ići u rat", dodao je.

Podsjetio je da se radi o proxy ratu, ratu preko posrednika u kojemu Ukrajinci daju svoja tijela i glave, a Amerika i Zapad oružje, što je izjavio i ukrajinski ministar obrane.

"Onda smo danima slušali kako je mene pohvalio Lavrov. Što da ja radim s tim? Čovjek me pohvalio, rekao da je to poštena izjava. Hvala mu lijepa", rekao je.

Pročitajte i ovo Njemački tenk Leopard 2 Nakon velike odluke Njemačka šalje tenkove Ukrajini, dio oporbe nije oduševljen: "To nas potencijalno više približava trećem svjetskom ratu nego miru"

Predsjednik je kritizirao šeficu njemačke diplomacije Annalenu Baerbock, koja je u Vijeću Europe rekla da bi europske države trebale biti jedinstvene i prestati se "međusobno okrivljavati jer se u Europi vodi rat protiv Rusije, a ne jedni protiv drugih".

"Nakon nekoliko dana njemačka ministrica vanjskih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer ' mi smo u ratu s Rusijom'. Nisam to znao. Možda je Njemačka u ratu s Rusijom, sretno ovaj put, da završi bolje nego prije 70 godina", rekao je i dodao da mi nismo u ratu ni s kim.

"Očekujem da i nju ovaj put pohvali Lavrov, a da se svi ostali ograde od nje. Ustvari, da je Putin odlikuje ordenom, a da je Lavrov zaprosi", kazao je Milanović.

"Sad smo od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka, i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Njemačka nije i neće ih se ništa pitati, a možda i bolje jer smo vidjeli što su radili s rezolucijom o BiH", rekao je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Odobreni Leopardi Oštra reakcija Rusa zbog njemačkih Leoparda: "Ta iznimno opasna odluka podiže sukob na novu razinu"

"Možda ti tenkovi izgore, možda dođu do Krima, ali bez Hrvatske. Ja ću to uvijek zagovarati. Oni koji se žele svidjeti nekome u Bruxellesu možda će to zagovarati, ali ja neću", rekao je Milanović.

"Ako smo u ratu s Rusijom, onda hajmo vidjeti što nam je činiti i onda nećemo pitati Njemačku za mišljenje. Scholz i ona neka se dogovore onda tko je tamo kancelar. Ja sam dugo u politici i naša je zemlja prošla kroz svašta, ali ovakvo ludilo još nisam vidio", završio je Milanović.

AD Plastik Grupi nije oduzeta imovina u Rusiji, Milanović se neprecizno izrazio

Iz Ureda predsjednika RH priopćeno je da se predsjednik Zoran Milanović u izjavi za medije pri posjetu kompaniji AD Plastik Grupa neprecizno izrazio rekavši da su kompaniji oduzeli imovinu u Rusiji, a želio je reći kako je u jednoj tvornici obustavljena proizvodnja, dok druga radi sa smanjenim kapacitetom.

Tijekom posjeta kompaniji AD Plastik Grupa predsjednik je, između ostaloga, govorio i o poslovnoj situaciji AD Plastik Grupe na tržištu Rusije u novonastalim okolnostima.

Kako nije imao cjelovitu informaciju o tome, neprecizno se izrazio i rekao kako su kompaniji oduzeli imovinu u Rusiji. Zapravo je želio reći kako je u jednoj tvornici AD Plastik Grupe u Rusiji obustavljena proizvodnja, dok druga radi sa smanjenim kapacitetom, što je precizna informacija potvrđena i iz kompanije, kao i to da su obje tvornice i dalje u vlasništvu AD Plastik Grupe, priopćeno je večeras iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Cijelu izjavu pogledajte u videoprilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene