Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li kraja!

Stručnjaci: Za najavljeno poskupljenje goriva nema opravdanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utorak donosi novo ogorčenje vlasnicima benzinaca! Za litru najprodavanijeg Eurosupera morat će izdvojiti 5 lipa više. Najavljeno poskupljenje, ovaj će put zaobići vlasnike dizelskih vozila. Ta bi goriva, prema najavama, trebala pojeftiniti za 10 lipa.

Najavljeno poskupljenje, opet je razljutilo vozače. 'Mislim da smo svi Davidi Copperfield ne bi mogli ovo izmoći što se događa s tim cijenama ovo više nije normalno stvarno, to je udar na sva poskupljenja, jedno drugo povezuje', kaže jedan vozač.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar Ilustracija Šok na pumpama Značajno pokupljenje goriva u Njemačkoj! Hoće li se i nama dogoditi sličan scenarij?

Vozači su uvjereni, da Vlada može i mora zaustaviti daljnje poskupljenje. 'Mi građani ne možemo utjecati na cijene goriva, ali tu je vlada s nekim svojim mjerama gdje bi mogla poduzeti neke korake, ako hoće, ako neće mi ćemo se voziti manje i snalaziti kako znamo', kaže jedan građanin.

>> Čačiću 20 lipa intervencije nebitno?!

Na adresu resornog ministarstva uputili smo pitanje, no odgovor nismo dobili. vozači su najbolji kad je riječ o punjenju državnog proračuna, prije nešto više od dvije i pol godine litra eurosupera stajala je 8 kuna i 50 lipa, danas ta ista litra stoji 11 kuna i 19 lipa.

Dobro obaviješteni stručnjaci ističu kako za najavljeno poskupljenje nema opravdanja. Zbog sve viših cijena goriva, autoindustrija krenula je u smjeru štednje.

'Sve više i više su ti turbo motori podešeni na način da rade na niskim obrtajima, da troše malo goriva, može se uštedjeti, ali to su uštede od 20-ak posto, teško da će se u potpunosti promijeniti svijet automobila', kaže Branimir Tomurad, automobilski stručnjak.Svijet automobila, neće se promijeniti, ali naše navike vozikanja, zbog visokih cijena očito ćemo morati mijenjati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene