Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gordana Getoš Magdić zbog Fabera traži policijsku zaštitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelj optužene za ratne zločine u Osijeku Gordane Getoš Magdić izjavio je da njegova branjenica već tri dana štrajka glađu zbog, kako tvrdi, konstantnog pritiska od strane bivšeg načelnika osječko-baranjske policije Vladimira Fabera te da je zbog toga zatražio policijsku zaštitu za nju i njenu obitelj.

Odvjetnik Antun Babić je zahtjev za primjerenim mjerama zaštite, posebice kćerke i supruga Gordane Getoš Magdić, jučer uputio osječko-baranjskoj policiji te na znanje Kabinetu ministra unutarnjih poslova i upravi zagrebačkog zatvora u kojemu je optužena pritvorena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arambašić: 'I dalje mi prijete' Slika nije dostupna Ana Mariju Getoš tuži i Sanja Sarnavka

Za svoju branjenicu zatražio pojačani nadzor tijekom boravka u pritvoru u Remetincu.

Babić kaže da će Gordana Getoš Magdić ustrajati u štrajku glađu sve dok od 'najodgovornijih tijela ne dobije obrazloženje postupanja Vladimira Fabera prema njoj i njenoj obitelji'.

Babić podsjeća na nedavni susret Fabera i Gordane Getoš Magdić na zagrebačkom Županijskom sudu koji je uznemirio njegovu branjenicu, kao i na Faberov razgovor s njezinom sestrom Anom Marijom Getoš u kojem je, smatra, posredno vršio pritisak na optuženu ponavljajući da 'treba iskazivati istinu onako kako je navedeno z zapisniku osječke policije'.

Glasnogovornica osječko-baranjske policije Edita Roterbauer izjavila je kako nisu zaprimili spomenuti dopis odvjetnika optužene Gordane Getoš Magdić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene