Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branitelj optužene za ratne zločine u Osijeku Gordane Getoš Magdić izjavio je da njegova branjenica već tri dana štrajka glađu zbog, kako tvrdi, konstantnog pritiska od strane bivšeg načelnika osječko-baranjske policije Vladimira Fabera te da je zbog toga zatražio policijsku zaštitu za nju i njenu obitelj.


Odvjetnik Antun Babić je zahtjev za primjerenim mjerama zaštite, posebice kćerke i supruga Gordane Getoš Magdić, jučer uputio osječko-baranjskoj policiji te na znanje Kabinetu ministra unutarnjih poslova i upravi zagrebačkog zatvora u kojemu je optužena pritvorena.

Vezani članci Slika nije dostupna Arambašić: 'I dalje mi prijete' Slika nije dostupna Ana Mariju Getoš tuži i Sanja Sarnavka

Za svoju branjenicu zatražio pojačani nadzor tijekom boravka u pritvoru u Remetincu.

Babić kaže da će Gordana Getoš Magdić ustrajati u štrajku glađu sve dok od 'najodgovornijih tijela ne dobije obrazloženje postupanja Vladimira Fabera prema njoj i njenoj obitelji'.

Babić podsjeća na nedavni susret Fabera i Gordane Getoš Magdić na zagrebačkom Županijskom sudu koji je uznemirio njegovu branjenicu, kao i na Faberov razgovor s njezinom sestrom Anom Marijom Getoš u kojem je, smatra, posredno vršio pritisak na optuženu ponavljajući da 'treba iskazivati istinu onako kako je navedeno z zapisniku osječke policije'.

Glasnogovornica osječko-baranjske policije Edita Roterbauer izjavila je kako nisu zaprimili spomenuti dopis odvjetnika optužene Gordane Getoš Magdić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju