Gordan Maras (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
Gordan Maras (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Zagrebački SDP protivi se ideji gradonačelnika Milana Bandića o izgradnji garaže ispod Hrvatskog narodnog kazališta. Zalažu se za garažu na srednjoškolskom igralištu. Čelnik GO SDP-a Gordan Maras najavio je i avanturu života.


Čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras osvrnuo se na odluku Gradske skupštine o ukidanju zaključka iz 2010. godine da se u Zagrebu neće graditi nove garaže i naglašava da SDP želi racionalno upravljanje gradskim novcem. ''Nenormalno je da gradonačelnik ističe lokaciju ispod HNK-a, a 100 metara dalje je bolja lokacija koja bi bila jeftinija, a i potrebnija je zbog Dječje bolnice u Klaićevoj'', rekao je Maras.

Vezani članci Darinko Kosor, Andrej Plenković, i Branimir Glavaš (Foto: Patrik Macek/Davor Javorovic/PIXSELL) Plenkovića politički počeo javno ucjenjivati HSLS, isto sprema i Glavašev HDSSB, no u HDZ-u uopće nisu zabrinuti Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a (Foto: Dnevnik.hr) SDP kritizirao Bandićevu inicijativu: Zagrebu su potrebni novi mostovi, a ne parking zona

SDP predlaže da se garaža izgradi ispod srednjoškolskog igrališta i da se izgradi, također potrebna, sportska dvorana. ''Treba zaustaviti egzibicionizam i Bandićevo kopiranje drugih gradova'', rekao je Maras i podvukao: ''Dosta je kriterija što skuplje, to bolje.''

Inzistiraju da se ispod HNK-a ne gradi garaža, a Maras dodaje da ''damama u štiklama i gospodi u frakovima'' neće biti problem proštetati tih 100 metara. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji Grad Petar Paradžik naglašava da oni nisu protiv garaža, ali žele garažu koja će biti u funkciji građana. ''Ovo je opet pogodovanje Bandića nekim privatnim interesima'', zaključio je Paradžik.

Gordan Maras najavio je da će se idući tjedan upustiti u ''avanturu života''. Pokušat će na biciklu proći rutu od Trga žrtava fašizma do Trga Republike Hrvatske. "Ako preživim, tamo ćemo imati konferenciju za medije s našim idejama o tome kako bi trebale izgledati biciklističke staze'', najavio je Gordan Maras.