Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra na dnevnom redu Vlade

Jandroković o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa: "Neće donijeti bitne promjene u odnosu na ZERP"

Vlada bi sutra trebala odlučivati o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa Hrvatske u Jadranu.

Premijer Andrej Plenković se o proglašenju gospodarskog pojasa konzultirao premijerima Italije i Slovenije, a ovaj tjedan će i u Saboru biti rasprava na tu temu. Očekuje se da će se samo proglašenje dogoditi u siječnju.

Pročitajte i ovo Božo Petrov (Dnevnik.hr) ZERP Petrov poručio: Hrvatska mora proglasiti isključivi gospodarski pojas Slika nije dostupna Rok do ponedjeljka Most: Isključivi gospodarski pojas uvjet podrške novoj vladi

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da su sad sazreli uvjeti i da je riječ o dogovoru s Talijanima te dodao da je Hrvatska ranije proglasila i Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas (ZERP).

"U sadržajnom smislu ZERP je već omogućio veliku razinu zaštite hrvatskih interesa. Ovdje su sad još neke dodatne mjere poput iskorištavanja energije sunca, vjetra, izgradnje umjetnih otoka. Dakle, postoje još neki dodatni sadržaji, ali u smislu zaštite i onog što nam je u ovom trenutku važno, gospodarski pojas neće donijeti bitne promjene u odnosu na ZERP", rekao je Jandroković.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene