Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazili Snažan prosvjed

Rusko veleposlanstvo reagiralo na izjave hrvatskog ministra: "Uvredljiv jezik i neutemeljene optužbe..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Grlić Radman prije nekoliko dana nazvao je ruskog predjsednika Vladimira Putina ratnim zločincem. O svemu se oglasilo rusko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je gostovao u emisiji na Hrvatskoj radioteleviziji. Veleposlanstvo Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj reagiralo je na njegove izjave da je vlast u Rusiji režimska.

Pročitajte i ovo Nathalie Rayes (L), njezina majka i Kamala Harris (D) U Washingtonu Tko je nova američka veleposlanica u Hrvatskoj? ''Odlučila je još jednom služiti u ime naroda naše zemlje'' Slika nije dostupna GRLIĆ RADMAN I MAĐARSKI KOLEGA Brat uz brata, Mađar uz Hrvata, i uz Finsku i Švedsku u NATO-u

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe šefa hrvatskog resora za vanjsku politiku na račun predsjednika Ruske Federacije su apsolutno neprihvatljive. Također je potpuno nedopustivo kvalificirati kao "režim" legalno izabrane vlasti Ruske Federacije i javno govoriti o poželjnosti njihove smjene što skorije.

Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan prosvjed Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina.

Pozvali smo Zagreb da nastavi s održavanjem izgleda kako bi se izbjegle negativne posljedice za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske. Također smatramo potrebnim pridržavati se općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona", naveli su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene