Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već su požalili?

'Trebalo bi u Poslovnik Sabora unijeti odredbu da se o kandidatu za predsjednika glasa nakon što održi govor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I HNS-ovac Goran Beus Richembergh dotaknuo se konstituirajuće sjednice Sabora.

HNS-ovac Goran Beus Richembergh osvrnuo se putem Facebooka na jučerašnju Konstituirajuću sjednicu Sabora.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

'Jučer mi jedan kolega zastupnik nacionalnih manjina, koji je glasao za izbor Željka Reinera, veli: 'Trebalo bi u Poslovnik Hrvatskog sabora unijeti odredbu da se o kandidatu za predsjednika glasa nakon što održi govor', napisao je, među ostalim, na Facebooku dosta aktivni zastupnik koji se danas već nekoliko puta u statusima dotaknuo političke situacije u zemlji.

 

'Jeste li za to da zastupnici u Hrvatskom saboru budu (i dalje) narodni ili da postanu državni zastupnici? Koliko ja znam, državne je imenovao poglavnik, a narodne bira narod', napisao je.

Podsjetimo, u svom prvom govoru na mjestu predsjednika Hrvatskog sabora Željko Reiner rekao je da, kad se za to steknu uvjeti, namjerava predložiti da se Sabor opet zove Hrvatski državni sabor. Prijedlog je podijelio građane, političare, ali i povjesničare.

'Od 1997. do 2001. smo imali također Hrvatski državni sabor što je bila izravna asocijacija na NDH', tvrdi povjesničar Tvrtko Jakovina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene