Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz udruge GONG danas su priopćili kako skupina nevladinih udruga te pet sindikalnih središnjica podupiru odgodu referenduma o pristupu Republike Hrvatske u EU.


Odgodu referenduma o pristupu EU podupiru udruge B.a.B.e., Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), Ženska soba, Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ), Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN, Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, Srpski demokratski forum (SDF), Udruga za nezavisnu medijsku kulturu i Zelena Istra, priopćio je GONG.

GONG ističe kako je i pet sindikalnih središnjica poduprlo njegov prijedlog o odgodi referenduma te napominje kako Hrvatska udruga sindikata, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Udruga radničkih sindikata Hrvatske 'podsjećaju da su s bivšom vladom dogovorile da se tzv. referendum o referendumu održi istodobno kada i referendum za ulazak u EU'. (Hina)
 

Vezani članci Theresa may i Donald Tusk (Foto: AFP) Europska unija nudi ponudu koja se ne odbija: Odgoda Brexita za još godinu dana? Referendum 67 je previše (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Sindikalna inicijativa poziva građane da podrže raspisivanje referenduma "67 je previše"