Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gong i Transparency International pozivaju stranke na transparentnost financiranja kampanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge Gong i Transparency International pozivaju stranke, liste i kandidate da do subote javno objave iznose koje namjeravaju potrošiti u predizbornoj kampanji, što je i njihova zakonska obveza.

Kako bi bilo posve jasno odakle im novac, pozivaju ih da do 20. studenoga objave i preliminarne izvještaje o visini i izvorima sredstava te imena donatora. 

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo" Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama

Drže da će samo tako izbori biti transparentni budući da u zakonu to nije jasno riješeno. Korištenje uredskih prostorija i novca državne uprave, općina, gradova i županija smatrat će se zloporabom javnih resursa.

 Iako nema sankcija za neposlušne stranke, nakon provedenog istraživanja Transperency upozorava da će na glasove birača u znatnoj mjeri utjecati upravo podaci o iznosima i izvorima financiranja kampanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene