Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno 8.000 potpisa

Golf igralište na Srđu ide na referendum?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto više od osam tisuća potpisa potrebno je za raspisivanje lokalnog referenduma o izgradnji golf terena i popratnih sadržaja na Srđu. Potpise početkom veljače počinju skupljati Zelena akcija i Građanska inicijativa 'Srđ je naš'.

Predstavnici Građanske inicijative "Srđ je naš" i Zelene akcije najavili su na današnjoj konferenciji za novinare da 1. veljače počinju prikupljati potpise Dubrovčana radi raspisivanja referenduma o izgradnji apartmana s golfskim igralištem na platou Srđa.

Potpisi će se prikupljati na nekoliko mjesta u Dubrovniku 15 dana.

Pročitajte i ovo Enes Čerimagić, Zelena akcija - 1 Odluka suda u Washingtonu Hrvatska pobijedila u arbitraži oko Golf resorta na Srđu, no borba nije gotova: "Sad je politika na potezu" Slika nije dostupna Golf tereni ili ne? Prvi grad u RH gdje su građani sami izborili referendum!

>> Dubrovački arhitekti i građevinari protiv projekta golfskog igrališta

"Ovih smo dana svjedoci da, unatoč mišljenju stručne javnosti, naše političke elite guraju projekte koji pogoduju spekulativnom kapitalu i privatnom interesu, a istodobno izbjegavaju čuti glas javnosti", rekao je na konferenciji za novinare član Građanske inicijstive "Srđ je naš" Igor Miošić. Dodao je kako sadašnja gradska vlast po istom modelu nastoji progurati apartmanizaciju Srđa, unatoč predizbornim obećanjima o raspisivanju referenduma o ovom važnom pitanju za sve građane Dubrovnika.

Predstavnik Zelene akcije Enes Čerimagić rekao je kako Gradsko vijeće raspisuje referendum, za što je potrebna potpora 20 posto građana, to jest nešto više od 8.000 potpisa.

Referendumsko pitanje koje će Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o pitanju urbanističkog uređenja platoa Srđ glasi: "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?" (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene