Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javna rasprava

Dubrovački arhitekti i građevinari protiv projekta golfskog igrališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvo arhitekata iz Dubrovnika ocijenilo je danas na konferenciji za novinare uoči sutrašnje javne rasprave o prijedlogu uređenja športsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljima Bosanka sjever i Bosanka jug kako je javna rasprava nezakonita.

Po riječima predsjednice tog društva Marije Kojaković, javna rasprava nije zakonita jer se temelji na programu urbanističkog plana koji je odbijen na javnoj raspravi 2010. godine.Također je rekla kako su u novoj izradi urbanističkog plana uređenja 'preskočena dva ključna koraka, to jest nisu zatražena mišljenja tijela s posebnim ovlastima, nakon čega je najprije trebalo pripremiti prethodnu raspravu, a zatim javnu'.

Predstavnik Društva građevinskih inženjera iz Dubrovnika Božo Letunić rekao je kako je za natjecateljski golf predviđeno 24.000 metara četvornih, a ulagači pripremaju čak 10.000 apartmana kategorije četiri zvjezdice za tri osobe. Ustvrdio je kako površina odgovara trima gradovima u zidinama i šest naselja kao što je turistički kompleks Babin kuk te se postavlja pitanje treba li sve to Dubrovniku da bi na Srđu 200 ljudi na dan igralo golf.

>> Dubrovnik: Počela javna rasprava o projektu golf parka na Srđu

Jerko Brešković iz dubrovačkoga Društva prijatelja prirode Dub istaknuo je kako Dubrovnik još nije riješio osnovnu prometnu infrastrukturu, elektroopskrbu te odvodnju, a samo 400 metara od povijesne jezgre dopušta izgradnju još jednoga grada.

Brešković je rekao kako je prije ulaska u taj projekt trebalo organizirati referendum na kojem bi se o njemu očitovali građani Dubrovnika, pri čemu je upozorio kako je površina namijenjena golfskom igralištu i drugim sadržajima čak sedam puta veća od otoka Lokruma. (Hina)

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Slika nije dostupna Trakavica duga 16 godina Golf na Srđu opet dobio zeleno svjetlo: "Iznenađuje nas eksplicitno ignoriranje volje suda"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene