Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš procesno je sposoban i u tzv. slučaju "selotjep" , mišljenje je sudske vještakinje psihijatrice Željke Vukšić Mihaljević koje je danas dostavljeno istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku Mariju Kovaču, a on je s tim u vezi zakazao ročište za 14. veljače u nastavljenoj istrazi.


Psihičko stanje Branimira Glavaša ukupno je poboljšano, te je sposoban razumjeti, pratiti i kontrolirati radnje svojih odvjetnika, te im davati prijedloge i savjete u sudskom postupku. Psihijatrica je ocijenila da je moguće nastaviti postupak kod ovakvog zdravstvenog stanja, ali uz napomenu da je nužan daljnji oporavak te nastavak psihijatrijskog liječenja u bolnici i ambulantno u uvjetime kućne njege.

Vezani članci Slika nije dostupna Dopuna istrage za 'selotejp' Slika nije dostupna Ponovno zatražena istraga u slučaju 'Selotejp'

Dr. Željka Vukšić Mihaljević ocijenila je da bi moguće ponovno određivanje pritvora dovelo do novih psihotraumatskih situacija, te navodi da je za Glavaševo liječenje i daljnji oporavak potrebno duže razdoblje od nekoliko mjeseci, priopćeno je u osječkom Županijskom sudu.

Istražni sudac Kovač nakon što je razmotrio nalaz i mišljenje
vještaka danas je donio rješenje o nastavku istrage protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju "selotejp" (ratni zločni na Dravi 1991.), a koje je bilo privremeno prekinuto 20. prosinca prošle godine. U nastavljenoj istrazi ročište je zakazano za 14. veljače.

Predsjednik Stručnog liječničkog konzilija dr. Aleksandar Včev izjavio je danas kako bi ovih dana Branimir Glavaš, koji se u osječkoj bolnici liječi od 2. prosinca, mogao biti pušten na kućno liječenje.

Za desetak dana nastavit će se istraga protiv Branimira Glavaša i u tzv. slučaju garaža jer je po ocijeni liječničkog konzilija Glavaš sposoban sudjelovati u tom kaznenom postupku, izvijestili su jučer na zagrebačkom Županijskom sudu.