Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš procesno sposoban i u 'slučaju selotejp'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš procesno je sposoban i u tzv. slučaju "selotjep" , mišljenje je sudske vještakinje psihijatrice Željke Vukšić Mihaljević koje je danas dostavljeno istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku Mariju Kovaču, a on je s tim u vezi zakazao ročište za 14. veljače u nastavljenoj istrazi.

Psihičko stanje Branimira Glavaša ukupno je poboljšano, te je sposoban razumjeti, pratiti i kontrolirati radnje svojih odvjetnika, te im davati prijedloge i savjete u sudskom postupku. Psihijatrica je ocijenila da je moguće nastaviti postupak kod ovakvog zdravstvenog stanja, ali uz napomenu da je nužan daljnji oporavak te nastavak psihijatrijskog liječenja u bolnici i ambulantno u uvjetime kućne njege.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Dr. Željka Vukšić Mihaljević ocijenila je da bi moguće ponovno određivanje pritvora dovelo do novih psihotraumatskih situacija, te navodi da je za Glavaševo liječenje i daljnji oporavak potrebno duže razdoblje od nekoliko mjeseci, priopćeno je u osječkom Županijskom sudu.

Istražni sudac Kovač nakon što je razmotrio nalaz i mišljenje
vještaka danas je donio rješenje o nastavku istrage protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju "selotejp" (ratni zločni na Dravi 1991.), a koje je bilo privremeno prekinuto 20. prosinca prošle godine. U nastavljenoj istrazi ročište je zakazano za 14. veljače.

Predsjednik Stručnog liječničkog konzilija dr. Aleksandar Včev izjavio je danas kako bi ovih dana Branimir Glavaš, koji se u osječkoj bolnici liječi od 2. prosinca, mogao biti pušten na kućno liječenje.

Za desetak dana nastavit će se istraga protiv Branimira Glavaša i u tzv. slučaju garaža jer je po ocijeni liječničkog konzilija Glavaš sposoban sudjelovati u tom kaznenom postupku, izvijestili su jučer na zagrebačkom Županijskom sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene