Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš prima posjete cijeli dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od ratnih zapovjednika obrane grada Osijeka, brigadir Ivan Šoltić, posjetio je prijepodne nezavisnog saborskog zastupnika Branimira Glavaša u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, te mu uručio pismo ratnih zapovjednika Osijeka, u kojemu ga pozivaju da prekine štrajk glađu.

Nakon izlaska iz zatvorske sobe, gdje je 20-tak minuta razgovarao s Glavašem, brigadir Šoltić izjavio je kako je "generalu (Glavašu) bilo drago kada mu je uručeno pismo u kojem, uz ostalo, stoji da svima treba živ kako bi se obranio u politički montiranom procesu koji kriminalizira cijeli Domovinski rat".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti kazna stranke? Osijek: U Skupštini političko preslagivanje, dva SDP-ovca uz HDSSB Slika nije dostupna Nisu utvrdili što će poduzeti Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju

Nažalost "nisam ga uspio odgovoriti od štrajka glađu, i rekao mi je da je spreman ići do kraja, pa i umrijeti u ime istine", kazao je brigadir Šoltić.

Dodao je kako mu je Glavaš "pokazao dokumentaciju iz koje je vidljivo da s tzv. slučajem 'selotejp' nema nikakve veze", te kako je "Glavaš naglasio da ga nitko ne će proglasiti ratnim zločincem jer to nije, kao ni hrvatski branitelji koji su hrabro i po cijenu svojih života branili i obranili i Osijek i Hrvatsku".

S brigadirom Šoltićem došao je i pukovnik Zlatko Boras, no on nije imao dozvolu za posjet Branimiru Glavašu, pa je pričekao u hodniku zatvorske bolnice.

Pukovnik Boras kazao je kako je "general Glavaš najzaslužniji za obranu Osijeka, Slavonije a samim tim i Hrvatske, jer da su u Osijeku otvorena vrata za ulazak srbočetničkih postrojba, pitanje je gdje bi se zaustavile i kakva bi danas bila situacija".

Prije posjeta brigadira Šoltića, Glavaša su u zatvorskoj bolnici posjetili i njegovi odvjetnici, Ante Madunić, Marko Dumančić i Dražen Matijević.

Odvjetnik Matijević izjavio je da je "više nego ugodno iznenađen psihičkom čvrstinom pa čak i fizičkim izgledom Branima Glavaša koji već 18 dana štrajka glađu". No, dodao je kako se "pribojava mogućih zdravstvenih posljedica jer se ne može procijeniti kada će one nastupiti".

I Saborski zastupnici stranke Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić i Ivan Drmić dobili su danas dozvolu od istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca da posjete Branimira Glavaša. 

"Posjet ćemo iskoristiti da održimo sastanak Kluba zastupnika HDSSB-a u kojemu je i nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš. Razgovarat ćemo o nekim najvažnijim točkama predstojeće saborske sjednice, između ostaloga o proračunu za 2007., a svakako i o našim stavovima vezanima za saborsku raspravu o odlukama
mandatno-imunitetskog povjerenstva, odnosno o pritvaranju i procesu protiv Branimira Glavaša", rekao je Šišljagić.

Najavio je da će saborskim zastupnicima biti podijeljeni i neki dokumenti iz kojih je, kako je rekao, mnogo toga vidljivo.

Za današnju "sjednicu" članova njihova Kluba zastupnika u zatvorskoj bolnici dr. Šišljagić je rekao kako je "zasigurno prva u povijesti hrvatskog parlamentarizma".

Posjet je dozvoljen danas u poslijepodnevnim satima.
Šišljagić je dodao kako je "za sada prema njegovim informacijama fizičko i psihičko stanje Branimira Glavaša više nego iznenađujuće dobro, ali da se ne može procijeniti do kada će izdržati budući da je štrajk glađu ušao u ozbiljnu fazu". 

Danas bi pred zatvorsku bolnicu trebali stići i tri hodočasnika koji su prošlu nedjelju nakon mise potpore za Glavaša u Aljmaškoj crkvi, krenuli pješice iz Aljmaša u Zagreb. Jedan od njih, kako se doznaje, posjetit će Glavaša u zatvorskoj bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene