Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš došao na ročište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, osumnjičenik za ratne zločine koji već 26 dana štrajka glađu u zatvorskoj bolnici, pojavio se i danas na saslušanju svjedoka u istrazi koja se protiv njega i suosumnjičenog Krunoslava Fehira.

"Uprkos štrajku glađu Glavaš se dobro osjeća te i dalje ustrajava na tome da bude nazočan istražnim ročištima", kazao je Ante Madunić, jedan od Glavaševih branitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Kako se doznaje na sudu, istražni sudac Zdenko Posavec svakoga jutra prije istražnog ročišta od liječnika u zatvorskoj bolnici traži mišljenje o Glavaševoj zdravstvenoj sposobnosti, o čemu ovisi hoće li ga se dovesti na sud ili ne.

Sudac Posavec danas je saslušao dvojicu svjedoka bivših pripadnika 106. osječke brigade Hrvatske vojske. Istraga je tajna, pa se o njihovim iskazima nije moglo ništa doznati.

Krajem tjedna predviđeno je saslušanje svjedoka obrane, ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) Gordana Čačića i nekadašnjeg načelnika Sigurnosno-informativne službe (SIS) pri Ministarstvu obrane Josipa Perkovića.

Čačić je pozvan jer za vrijeme rata u Osijeku bio pripadnik tzv.
zaštitne ili prištabske čete koju mediji nazivaju i Branimirovom
osječkom bojnom, dok Perković navodno ima saznanja o ubojstvu Čedomira Vučkovića, osječkog Srbina, čije je zlostavljanje i ubojstvo, po tvrdnjama tužiteljstva, naredio Glavaš.

Do sada je saslušano 46 svjedoka, a predviđeno je još ukupno njih 40-ak.

Glavaša tužiteljstvo tereti da je naredio zlostavljanje i ubojstvo
Vučkovića i Đorđa Petkovića, te mučenje još troje Srba civila u
Osijeku 1991.

Drugoosumnjičeni Krunoslav Fehir, koji se brani sa slobode, pred istražnim sucem priznao je zločin i Glavaša optužio kao nalogodavca.

Istraga se nastavlja sutra za kada su zakazana četiri svjedoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene