Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ova saborska zastupnica Sunčana Glavak rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u Čakovcu da se 'program gospodarskog oporavka provodi i daje rezultate', čime je reagirala na jučerašnje kritike SDP-ovih zastupnica Nadice Jelaš i Dragice Zgrebec.


Glavak je istaknula da je o gospodarskom oporavku jučer u vladi govorila i premijerka Jadranka Kosor. Usprkos pozitivnim rezultatima, SDP se drži svoje političke platforme, a to je kritika, istaknula je i dodala kako u SDP-u svoj antagonizam usmjeravaju prema predsjednici vlade, što, kako je rekla, pokazuje njihovu bezidejnost i apstinenciju političke konstruktivnosti. U prilog oporavku nacionalne ekonomije, Glavak je ponovila podatke: rast industrijske proizvodnje veći 2,7 posto, rast izvoza u travnju u odnosu prema istome mjesecu lani od 36,3 posto, a u odnosu prema ožujku ove godine 46,2 posto.

Govoreći o povećanoj financijskoj disciplini, Glavak je rekla da se vrijeme plaćanja obveza javnih poduzeća prepolovilo u posljednjih 12 mjeseci, a njihova dobit sa 754 milijuna kuna 2009. porasla je na dvije milijarde 2010 godine. U istom razdoblju gubitak javnih poduzeća smanjen je s 951 milijun kuna na 685 milijuna.

Glavak je zaključila da demokracija 'egzistira na borbi različitih mišljenja, no SDP-ova je jedina misija kritika bez argumenata temeljena na poluinformacijama'. Dodala je kako onaj tko hoće nešto učiniti nađe načina, a tko neće - nađe opravdanje ili kritizira. Poručila je oporbenjacima da kapital u sebi - ako ga imaju - usmjere prema društveno korisnom cilju, primjerice županijskim ili gradskim razinama.

Predsjednik HDZ-a Međimurske županije Vladimir Ivković rekao je o jučerašnjoj konferenciji za novinare Nadice Jelaš i Dragice Zgrebec da ga podsjećaju na pticu rugalicu koja iznosi nekakve statističke podatke poznate samo njima, a tako se ponašaju i u Županijskoj skupštini. (Hina)

Vezani članci Jadranka Kosor Sjećate se crvene torbe Jadranke Kosor koja je napravila pravu pomutnju? Čini se da je za sve kriv Obama Ida Prester, Mia Kovačić, Jadranka Kosor Jadranka Kosor progovorila o neugodnjaku s američkim predsjednikom i svojoj čuvenoj izjavi na engleskom