Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvati su ludi za glampingom

Pogledajte kako izgledaju luksuzne kućice za odmor u kojima je nemoguće naći slobodan vikend

Glamurozno kampiranje u blizini Plitvičkih jezera (Foto: Dnevnik.hr)
Glamurozno kampiranje u blizini Plitvičkih jezera (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josip (Foto: Dnevnik.hr) Josip (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Damir Stanišić (Foto: Dnevnik.hr) Damir Stanišić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Glamurozno kampiranje u blizini Plitvičkih jezera (Foto: Dnevnik.hr) Glamurozno kampiranje u blizini Plitvičkih jezera (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Glamurozno kampiranje u blizini Plitvičkih jezera (Foto: Dnevnik.hr) Glamurozno kampiranje u blizini Plitvičkih jezera (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Glamurozno kampiranje u blizini Plitvičkih jezera (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Glamping ili glamurozno kampiranje postoji već neko vrijeme u svijetu. U blizini Plitvičkih jezera napravili su njegov jedinstven primjer koji je hrvatski od ideje do realizacije. Investicija vrijedna 16 milijuna kuna već je privukla i turiste iz cijelog svijeta.

Kućice na drvetu i kućice uz jezero spoj su prirode i luksuza. Primjer je to glampinga u Hrvatskoj kojoj je loše svibanjsko vrijeme donijelo 300 000 manje dolazaka. Jedino je u Karlovačkoj županiji broj porastao za gotovo 15 posto. Posjetitelja je znatno više i u kampu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobro je znati DOZNAJTE što je glamping!

"U prvih pet mjeseci 20 posto više dolazaka i 30 posto više noćenje", pojašnjava direktor kampa Damir Stanišić.

U kampovima kontinentalne Hrvatske domaći gosti su bili na samom dnu po broju posjeta. No, ovaj tip kampiranja u blizini Plitvičkih jezera privukao je i one koji kampiranje ne vole. Tako su sad Hrvati na prvom mjestu posjetitelja. Mnogima je to pravi omjer prirode i komfora.

Cijeli kamp zapošljava u sezoni 42-oje ljudi, uglavnom iz ličkog kraja. Oni su sretni jer su dobili priliku za posao.

"Puno nas ima koji bismo radili i rade svi i na Plitvicama i tu, zahvalno je što imamo posao", kaže djelatnica Maria.

Aktualno Najpoznatiji nacionalni park vrvi gostima: I strani i domaći posjetitelji ugodno iznenađeni cijenom ulaznica +0 Plitvička jezera kao usred sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Najpoznatiji nacionalni park vrvi gostima: I strani i domaći posjetitelji ugodno iznenađeni cijenom ulaznica 1/1 >>

"Nije to više samo spavanje, nego se traže dodatni sadržaji i nadam se da će iznajmljivači popunjavati svoju ponudu", kaže djelatnik Josip Šperc.

Plitvice su zanimljive stranim gostima, a svi bi htjeli da se poveća sadašnji prosjek od jedne do dvije noći koliko ostaju na ovom području, a i u ovom kampu.

Kućice su u cjelosti hrvatski proizvod i privukli su medije iz cijelog svijeta, od Europe i SAD-a do Japana i Koreje. Nije ni čudno uz ovakav pogled. Direktor Stanišić kaže kako je ovo dokaz da naše ideje imaju prolaz na tržištu i da da stranci mogu učiti od nas.

Inovativna ideja i veliki trud rezultirali su time da je u kućicama sada teško naći slobodan vikend.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene