Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'selotejp'

Getoš Magdić: Nisam sudjelovala u ratnim zločinima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trećeoptužena za ratni zločin nad osječkim Srbima u slučaju 'selotejp' Gordana Getoš Magdić odbacila je danas u svojoj obrani tvrdnje tužiteljstva da je na bilo koji način sudjelovala u likvidacijama ili odvođenjima civila u ratnom Osijeku.

'Sve što sam radila bilo je vezano uz administrativne poslove, od stranačkih aktivnosti u HDZ-u do brige za ratne stradalnike', kazala je Getoš Magdić na zagrebačkom Županijskom sudu. Dodala je da je radila i različite pomoćne poslove poput posluživanje ili održavanje prostorija. Odbacila je i tvrdnje da je prije ulaska u Samostalnu uskočku satniju (SUS) 1992. bila pripadnica tadašnjeg Zbora narodne garde, iako je imala člansku iskaznicu te postrojbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U pratnji policije Gordana Getoš Magdić sprovedena u Remetinec Slika nije dostupna Getoš Magdić bolesna Odgođeno suđenje Glavašu

Iskaznica joj je, tvrdi, služila tek za slobodno kretanje po operativnoj zoni, kontakte s raznim osobama, parkiranje i ulazak u bolnicu, po kojoj je kretanje bilo ograničeno. Sudjelovanje u ratnim zločinima te osnivanju SUS-a, čiji su pripadnici, prema tvrdnjama tužiteljstva, nezakonito lišavali slobode, mučili i ubijali srpske civile Getoš Magdić je odbacila i u prvom iznošenju obrane u prosincu 2007.

Dio iskaza optužena je tada dala iza zatvorenih vrata jer pred sudskom publikom i novinarima nije željela govoriti o, kako je rekla, brutalnim metodama kojima je osječka policija pokušala iznuditi njen iskaz protiv Glavaša. MUP je te tvrdnje odbacio kao neistinite. Suđenje se nastavlja sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene