Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog vrlo teške situacije u Tiskari Vjesnik, neisplate plaća za srpanj i kolovoz, radnici Tiskare jutros u šest sati započeli su generalni štrajk koji će trajati dok im se ne ispune zahtjevi.


'Tri su točke naših zahtjeva - isplata plaća za srpanj i kolovoz, vraćanje kolektivnog ugovora ili barem pregovora za kolektivni ugovor te da naš vlasnik, odnosno Vlada, konačno donese rješenje za Tiskaru', kazao je glavni sindikalni povjerenik u Tiskari Aleksandar Žaja.Istaknuo je da su u štrajku svi radnici te da namjeravaju štrajkati dok im se zahtjevi ne ispune.

>> NH i HND: Smanjite PDV na tiskovine na barem pet posto

Radnici Tiskare već su prije 15 dana poludnevnom štrajkom od 9 do 14 sati upozorili Vladu na neizdrživo stanje u toj državnoj tvrtki, koja je u blokadi zbog dugova od oko 150 milijuna kuna, zbog čega 360 zaposlenih nije primilo plaće za srpanj i kolovoz. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Provjereno: Radnici u pilani 4 mjeseca bez plaće - 2 Rade krvav posao u pilani, bez plaće su četiri mjeseca, a šefa nisu vidjeli godinama: "Lagano se gubim, to je takav psihički pritisak“ Brodosplit (Foto: Boris Ščitar/Pixsell) Radnici Brodosplita iz Indije zaraženi koronavirusom: "Svi su u samoizolaciji ili karanteni, nema opasnosti od širenja"