Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska tvrtka poručuje kako će njihove cijene struje i nakon mogućeg sniženja cijena HEP-a, ostati niže. Poručuju kako ih veseli to 'prvo sniženje cijena HEP-a za hrvatska kućanstva u ovom tisućljeću'.


Nakon jučerašnjeg zahtjev za smanjenjem cijena električne energije kojeg je HEP uputi HERI, oglasio se i slovenski GEN-I tvrdeći kako će čak i u slučaju prihvaćanja zahtjeva ostati najjeftiniji opsrkbljivač električnom energijom.

Vezani članci Slika nije dostupna Napokon jeftinija struja, ovdje doznajte koliko možete uštedjeti! Slika nije dostupna HEP snižava cijenu struje, izračunali smo koliko možete UŠTEDJETI!

>>HEP snižava cijenu struje, izračunali smo koliko možete UŠTEDJETI!

Poručuju kako su njihove cijene trenutačno 12,5 posto niže od one koju sada nudi HEP te će i dalje, nakon mogućeg sniženja cijena HEP-a, ostati niže.

'Potez HEP-a nas nije iznenadio i raduje nas, jer iz prakse drugih država u EU znamo da dosadašnji monopolisti pri pojavi konkurencije nalaze unutrašnje rezerve i prostor za snižavanje cijene. Koliko znam, ovo je prvo snižavanje cijena električne energije za kućanstva u Hrvatskoj u ovom tisućljeću.

Povrh svega, potez HEP-a potvrda je naših izjava koje smo dali pri ulasku na hrvatsko tržište, a koje su govorile o tome da su cijene električne energije za kućanstva previsoke', izjavio je dr. Robert Golob, predsjednik Uprave tvrtke GEN-I.

Do danas se za ponudu tvrtke GEN-I u Hrvatskoj odlučilo više od 4.000 potrošača. Planovi tvrtke GEN-I za hrvatsko tržište su opskrbljivati 20.000 potrošača do kraja ove godine, 50.000 potrošača već sljedeće godine, a za tri godine pridobiti 17 posto tržišnog udjela. Slovenska tvrtka GEN-I najveći je dobavljač električne energije i zemnog plina u Sloveniji i jedan od vodećih trgovaca električnom energijom u srednjoj i jugoistočnoj Europi. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju