Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska tvrtka poručuje kako će njihove cijene struje i nakon mogućeg sniženja cijena HEP-a, ostati niže. Poručuju kako ih veseli to 'prvo sniženje cijena HEP-a za hrvatska kućanstva u ovom tisućljeću'.


Nakon jučerašnjeg zahtjev za smanjenjem cijena električne energije kojeg je HEP uputi HERI, oglasio se i slovenski GEN-I tvrdeći kako će čak i u slučaju prihvaćanja zahtjeva ostati najjeftiniji opsrkbljivač električnom energijom.

>>HEP snižava cijenu struje, izračunali smo koliko možete UŠTEDJETI!

Vezani članci Zgrada HEP-a u Zagrebu Dio Zagreba ostao bez struje nakon što se čuo glasan prasak, iz HEP-a poručuju: "Kvar je riješen, svi su ukopčani" Noć na Premudi - 1 Stanovnici zadarskog otoka više nisu u mraku: Nakon priloga u Dnevniku Nove TV HEP im donio novi agregat

Poručuju kako su njihove cijene trenutačno 12,5 posto niže od one koju sada nudi HEP te će i dalje, nakon mogućeg sniženja cijena HEP-a, ostati niže.

'Potez HEP-a nas nije iznenadio i raduje nas, jer iz prakse drugih država u EU znamo da dosadašnji monopolisti pri pojavi konkurencije nalaze unutrašnje rezerve i prostor za snižavanje cijene. Koliko znam, ovo je prvo snižavanje cijena električne energije za kućanstva u Hrvatskoj u ovom tisućljeću.

Povrh svega, potez HEP-a potvrda je naših izjava koje smo dali pri ulasku na hrvatsko tržište, a koje su govorile o tome da su cijene električne energije za kućanstva previsoke', izjavio je dr. Robert Golob, predsjednik Uprave tvrtke GEN-I.

Do danas se za ponudu tvrtke GEN-I u Hrvatskoj odlučilo više od 4.000 potrošača. Planovi tvrtke GEN-I za hrvatsko tržište su opskrbljivati 20.000 potrošača do kraja ove godine, 50.000 potrošača već sljedeće godine, a za tri godine pridobiti 17 posto tržišnog udjela. Slovenska tvrtka GEN-I najveći je dobavljač električne energije i zemnog plina u Sloveniji i jedan od vodećih trgovaca električnom energijom u srednjoj i jugoistočnoj Europi. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook