Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

nema ga nigdje

A gdje je nestao Aladrović? Poznato je koliko se ljudi zaposlilo u Zavodu za mirovinsko osiguranje dok je bio na dužnosti ravnatelja

Aktualno Galerija Josip Aladrović - 2 Josip Aladrović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Josip Aladrović - 3 Josip Aladrović - 3 Foto: DNEVNIK.hr Margareta Mađerić Margareta Mađerić Foto: DNEVNIK.hr Josip Aladrović - 5 Josip Aladrović - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Josip Aladrović - 1 Galerija 1/6 >>
I ministar Aladrović posljednjih se dana spominje u kontekstu nezakonitih radnji. No, do sada je poznato samo da nije uključen u ono što se na teret stavlja sad već bivšem ministru Horvatu. Objašnjenja od Aladrovića nigdje jer medije izbjegava već danima.

U petak je stigao na sjednicu Vlade, a nakon toga - bez riječi. Nakon što se njegovo ime počelo spominjati uz ime bivšeg ministra Darka Horvata - službene potvrde o onom što se stavlja ili ne stavlja na teret najmlađem ministru Plenkovićeve Vlade - nigdje.

Upite je Petra Buljan za Dnevnik Nove TV poslala na adrese DORH-a i USKOK-a. Pitala ih je odvijaju li se trenutačno izvidi vezani za Aladrovića. Nisu ni potvrdili, ali ni demantirali. O svemu je ipak nešto rekao Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

"Nisu pozvani na obavijesne razgovore i da pruže informacije", rekao je.

A Aladrović, čiji je posjet u ponedjeljak ujutro najavljen Centru za rehabilitaciju Rijeka - tamo ipak nije otišao. "Ministar je na poslu, imao je neodgodive obveze u Zagrebu, stoga smo ovdje kolegica državna tajnica i ja i kolegice iz Ministarstva", poručila je Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV - iz istrage u kojoj je pao bivši ministar Horvat doista su proistekle i neke informacije o Aladroviću. Koliko je zasada poznato sve se još provjerava. Spominje se nezakonito zapošljavanje u vrijeme dok je Aladrović bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Tragom te informacije, podatke o zapošljavanju u Zavodu od travnja 2017. do srpnja 2019. tražila je Buljan od Zavoda.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović ''Neće biti izvanrednih izbora'' Uhićeni Horvat namjerava aktivirati saborski mandat, Plenković odlučio tko će voditi njegovo bivše Ministarstvo

Pročitajte i ovo Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a NAKON SJEDNICE VRHA HDZ-a Bačić: "Iz institucija cure podaci, očekujemo da DORH to istraži. Ovaj tjedan bit će odluka o novom ministru. Rekonstrukcija Vlade? Nije bilo govora o tome"

Odgovorili su da je na posljednji dan 2016. godine - kada Aladrović još nije stupio na funkciju, u Zavodu bilo zaposleno ukupno 2597 radnika. Posljednji dan 2019. godine, nekoliko mjeseci nakon što je Aladrovićev mandat završio, u Zavodu su bila zaposlena 2742 radnika.

Iz Zavoda ne žele reći jesu li DORH ili USKOK tražili ikakvu dokumentaciju vezanu za bilo koje od tih 145 zapošljavanja. Dok se čeka sljedeći potez i premijera i istražitelja - tajnica u ministarstvu uvjerava da posao u ministarstvu ide dalje.

"Komentiramo naše poslovne procese, aktivnosti, sve ono što poduzimamo", dodala je Mađerić.

A u utorak su na rasporedu pregovori Vlade i sindikata. Pitanje je hoće li Aladrović na njima predstavljati Vladu - ili će umjesto njega doći državna tajnica.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene