Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović 'izbjegao' Millera:

'Susret s takvim čovjekom otvara mogućnosti kojih nismo ni svjesni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmoćniji ljudi ruskog energentskog giganta Gazproma napustili su Hrvatsku, a da se nisu susreli s predsjednikom Vlade.

Iako Hrvatskoj nude velike investicije, premijer nije iskoristio priliku osobno razgovarati o planovima koji bi Hrvatskoj mogli donijeti željeni gospodarski oporavak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Brz odgovor Plenković prozvao Milanovića: "Teško poraženi kršitelj Ustava trebao bi se sakriti u mišju rupu..." Zoran Milanović u Rijeci Prijetnja ekstremizma Milanović komentirao vladajuću većinu: "Ovu maskirovku ni Putin ne bi bolje osmislio"

Dolazak Alekseja Millera, prvog čovjeka Gazproma u posjet Zagrebu, za naftne konzultante prilika je koja se ne propušta. 'Sresti takvog čovjeka i imati mogućnost s njime razgovarati, pogotovo u ovom neformalnom dijelu, mislim da otvara niz mogućnosti kojih mi nažalost još nismo ni svjesni', kaže naftni konzultant Davor Štern. 'Gazprom je zapravo ralica u ovom smislu, u tom nekakvom proširenju odnosa između Hrvatske i Rusije', napominje naftni konzultant Jasminko Umičević.

>> Milanović je morao primiti šefa Gazproma

Miller je imao čast susretati se s brojnim europskim premijerima, no Zorana Milanovića jučer u Banskim dvorima nije vidio. Za oporbu očekivano - adut za kritiku. 'Potpuno neprihvatljivo i neprimjereno da predsjednik Vlade ne primi gospodina Millera. Predsjednika ne samo najveće ruske kompanije, nego najvećeg svjetskog proizvođača plina', rekao je bivši potpredsjednik Vlade za investicije, HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević.

2011. godine bili su najprofitabilnija svjetska kompanija sa zaradom od 250 milijardi kuna. Više od dva hrvatska proračuna. Zapošljava gotovo pola milijuna ljudi. 'To je monstrum', kaže naftni konzultant Štern.

Investicijski potencijal žele pokazati i u Hrvatskoj. U Vladi kažu da su toga svjesni, no da Rusi nisu poslali službeni zahtjev za susret s premijerom pa su se držali prijašnjeg dogovora. 'Mi smo se na užem kabinetu dogovorili da sam ja domaćin Gazpromu. Ja sam ih pozvao, oni su došli, dan prije smo sve manje-više operativno dogovorili, a da će nakon toga prva potpredsjednica Vlade gospođa Pusić primiti gospodina Millera nakon posjeta predsjedniku Josipoviću. Kako je bilo dogovoreno, tako smo i napravili', objašnjava ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Gdje je bio premijer dok mu je kraj ureda prolazio jedan od najjačih ulagača na svijetu, u Vladi ne govore. No, kažu, nije bitno tko razgovara, nego što je dogovoreno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene