Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika greška

Milanović je morao primiti šefa Gazproma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlučeno je kako je će krak Južnog toka ipak prolaziti kroz Hrvatsku, a premijer Milanović nije se ni susreo s direktorom tvrtke koja je za to zaslužna.

Velika greška. Nepromišljen potez. Neshvatljiv čin. Pogrešna procjena. Sve je to odluka Vlade zbog koje je glavni šef jedne od najvećih svjetskih tvrtki iz Zagreba otišao bez susreta sa prvim čovjekom države Zoranom Milanovićem.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović obljetnica tragedije Oglasio se Milanović: "S velikom tugom..." Andrej Plenković opleo i po SDP-ovcima Plenković komentirao je li briselski ćato: "Milanović je izmislio sve te bezobrazne izjave. Još gori su njegovi jataci"

Iz Vlade kažu da Gazprom službeno nije tražio susret. Pa što onda? Milanović je Alekseja Millera bez obzira osobno morao dočekati na ulazu u Banske Dvore. I reći mu : "Dobar dan. Ja sam premijer Zoran Milanović. Dobro došli u Hrvatsku. Hvala vam što ste upravo Hrvatsku odabrali za svoje investicije i širenje posla. Ako vam bilo što treba slobodno zovite mene osobno. Na ovoj posjetnici je moj broj mobitela. A sada oprostite imam još sastanaka nadam se da nećete zamjeriti.

No, prva potpredsjednica Vlade će vas provesti kroz našu predivnu povijesnu zgradu Vlade u čijem ćete obilasku, nadam se, istinski uživati".

>> Plinacro i Gazprom potpisali: Odvojak Južnog toka ide kroz Hrvatsku

E tako se to radi kada vam u goste dolazi CEO (glavni šef) jedne od najvećih svjetskih kompanija koje su u vašu zemlju došle raditi veliki posao. A vi ste eto igrom slučaja premijer čija država vapi za stranim investicijama i pokušava isprati odvratno loš imidž zemlje u kojoj ulagači nisu dobrodošli.
Vjerujte mi jer to je sigurno: Rusi u povratku u avionu nisu mogli vjerovati da ih Milanović nije primio. To je sigurno bila glavna tema.

Činjenica da ih nije primio za njih nekulturno korporativno ponašanje. A ja dodajem: i vrlo neodgovorno!
Jer Gazprom nije bilo kakva tvrtka: to je najveći svjetski dobavljač prirodnog plina koji je strateški daleko najbitniji energent za Hrvatsku. Gazprom je inače treća najveća korporacije na planetu. Uz to vlasnik 50,01% Gazproma je ruska država što odbijanju posjeta na vrhu daje i notu diplomatskog skandala. Gazprom je u Hrvatsku došao ulagati u elektrane, u opskrbu plina za vozila te da nam ipak dopusti da se spojimo na njihov plinovod Južni tok, što je za Hrvatsku nevjerojatno bitno. Najmanje što je premijer mogao napraviti je da bar na 5 minuta, oči u oči, popriča sa njihovim šefom. A najveća greška koju je mogao napraviti da ga ne primi što je nažalost i napravio. Posljedica oko plana ruskih ulaganja nadam se neće biti. Ali da će Miller među svjetskim ulagačima proširiti informaciju da ga Milanović nije primio, to je sigurno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene