Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači oprez!

FOTO: Okovani ledom, ceste 'zatvorila' polomljena stabla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ledene kiše proglašeni su zimski uvjeti u Primorsko-goranskoj županiji.

Poledica je u subotu ujutro zahvatila Primorsko - goransku županiju. Općine Fužine i Mrkopalj u potpunosti su okovane ledom.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Ako imate zanimljivih fotografija i snimki nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali pazite da se nikako ne izlažete opasnosti...

Led je zahvatio stabla, električne vodove, kuće i vozila.

U općini Fužine oštećena su sva tri glavna dalekovoda. Građani su ostali bez električne energije i mogućnosti korištenja telefona.

Zbog velike težine leda popucala su stabla stoga su pojedine prometnice zatvorene za promet.

Župan Primorske-goranske županije, Zlatko Komadina dignuo je članove Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje te dodatne vatrogasne snage koji u nedjelju ujutro kreću u uklanjanje opasnih stabala.

Iz policijske uprave javljaju kako zasad nisu zaprimili nikakve prijave od građana te da nema težih prometnih nesreća. 

'Ljudi su naučili na vremenske neprilike', kažu iz PU Primorsko-goranske, te dodaju da se građanima ipak savjetuje da ne izlaze iz svojih kuća.

Zbog kiše koja se smrzava u dodiru s tlom ponovno su od 14 sati proglašeni zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, javlja HAK

VIDEO Orkanski vjetar i snijeg PARALIZIRAO promet: Vojska evakuira zatočene putnike

Na toj dionici promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom i magle brzina je ograničena na 40 km/h.

Na većini cesta kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. U Lici i Gorskom kotaru mjestimice ima magle.

Zbog opasnosti od poledice iz HAK-a vozačima savjetuju da promijene režim vožnje, treba voziti pozornije, povećati sigurnosnu udaljenost između vozila, izbjegavati nagla kočenja ili ubrzavanje, a posebice pretjecanja i prestrojavanja. 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene