Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše za škole

Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..."

Radovan Fuchs
Radovan Fuchs Foto: Damjan Tadic/Cropix
Ministar Radovan Fuchs rekao je da na dan izbora 17. travnja u školama neće biti nastave, što u probleme dovodi školska natjecanja i informatičku konferenciju.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u srijedu da škole na dan izbora neće raditi, ali da nastavu treba nadoknaditi, ocijenivši da je odluka o datumu parlamentarnih izbora za škole jako loša te da će iziskivati brojne reorganizacije.

Škole neće raditi na dan izbora jer ne mogu raditi, ali nastava će se nadoknaditi jer se "nastavni plan mora odraditi", rekao je ministar u Velikoj Gorici gdje je nazočio otvorenju Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu - industrija 4.0.

Pročitajte i ovo Prosvjed učitelja Uredba o koeficijentima Ministarstvo objavilo koliko će rasti plaće učiteljima, Fuchs poručio: "Ovo je najveće povećanje dosad!"

Odluka o datumu parlamentarnih izbora još je gora zbog problema s državnim natjecanjima koja su već davno ranije najavljena. Natjecanja padaju upravo 17. travnja na šest, odnosno sedam lokacija u Hrvatskoj, a hoteli su rezervirani za gotovo 400 sudionika, učenika s mentorima u pratnji, dodao je.

Također, Fuchs je tome dodao i problem ogromne i već davno planirane informatičke konferencije u hotelu Solaris, koju treba pomicati. Obavljene su javne nabave, to su znatni iznosi. Tu je 2000 sudionika, to se također pokušava riješiti, kazao je ministar Fuchs.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene