Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić (HSS) odgovorio je danas na novinarsko pitanje kako ne vjeruje da bivši premijer, a sada nezavisni zastupnik Ivo Sanader ima namjeru rušiti vladajuću većinu.


'Ne vjerujem, on je predugo u politici da bi zbog nekog osobnog interesa sada vukao poteze koji bi destabilizirali ukupne odnose u Hrvatskoj. No, sigurno je i to da, ako netko misli da će se on samo tako predati i ostaviti da se sve na njemu, što bi rekli 'izriflja', ja ga takvog ne poznajem i ne vjerujem da će to tako ići", izjavio je Friščić novinarima u Saboru.

Vezani članci Slika nije dostupna Zna li Bianca Matković na njemačkom reći: HDZ zna? Slika nije dostupna SDP-ovci bi razgovarali s prosvjednicima, HDZ-ovci bi ostali doma

>> Bianca se vraća u Sabor : Sanader tvrdi da ga se HDZ boji

Smatra također da Sanader neće osnivati klub zastupnika. 'Nisam tog uvjerenja da će ići u pravcu osnivanja klub, a to izvlačim i iz onoga što je rekao u raspravi o izglasavanju nepoverenja Vladi gdje se on očitovao da neće rušiti vladu koju je stvarao', rekao je.

'Ista procedura vrijedi za sve'

Novinare je zanimao i njegov stav oko najave državne tajnice Biance Matković da će aktivirati zastupnički mandat, a s obzirom na ranije izjave potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da ona na to nema pravo.

Friščić kaže kako je za aktiviranje mandata propisana procedura koja, ističe, vrijedi za sve te napominje da nitko nikome nema pravo oduzimati izvorni mandat 'zato što mu se u određenom trenutku dopada ili ne dopada'. (Hina)