Jedna ostavština iz Titova vremena u središtu Zagreba pobudila je novu zanimaciju medija.

Galerija


U Domagojevoj ulici u Zagrebu, ako niste znali, već 27 godina na zelenoj površini postoji dio obrađene te iste zelene površine u obliku natpisa "Tito". Riječ je o zelenoj površini između ceste i zgrade, smještenom između parkiranih vozila s desne strane i nekoliko grmova i breza s druge strane.

Vezani članci Gordan Grlić Radman (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Grlić Radman uputio otvoreno pismo šefu njemačke televizije ZDF zbog jugo propagande u dokumentarcu "Balkan u plamenu: Jugoslavija - bačva baruta" Kolinda Grabar-Kitarović/putovnica (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk/Getty) Predsjednica o putovanjima za vrijeme Jugoslavije: "Nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar"

Taj je natpis, čini se, uspio proći "ispod radara", pogotovo u vrijeme kad je promjena imena bivšeg Trga maršala Tita bila goruća tema u metropoli i jedan od prioriteta gradonačelnika Milana Bandića.

Čini se da stanarima natpis nimalo ne smeta, a sudeći po njegovu stanju, čini se i da je redovito održavan. Pogledajte galeriju.