Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mreža mu urasla u tijelo

Apel profesora: Ne približavajte se ovom teško ozlijeđenom dupinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jugu otoka Pašmana uočen je dupin, kojeg je teško ozlijedila ribarska mreža, koja mu je urasla u tkivo.

Ako ste vidjeli i zabilježili slične događaje na Jadranu, pošaljite nam vaše snimke na moj.report@novatv.hr i mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ribarska mreža mu urasla u tkivo Nisu mu uspjeli pomoći: Dupin pobjegao čim je ugledao ribare!

Dupina na jugu otoka Pašmana jučer je uočio doc. dr. sc. Tomislav Gomerčić, iz Zavoda za biologiju, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

>> VIDEO Ribari opazili dobrog dupina Bojana, plivao je s dupinom Danteom

'Našao sam dupina koji ima jako oštećenu repnu peraju i oko tijela mu je omotana najlonska ribarska mreža. Mreža je urasla u tkivo i stvorila hipergranulaciju', opisao je Gomerčić, koji nam se javio putem emaila.

Dupin je prvi put uočen još u lipnju, a viđali su ga lokalni ribari. 'Razgovarajući s ribarima životinju su počeli viđati u lipnju ove godine i tada su vidjeli da mu je peraja oštećena', dodaje Gomerčić. Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Državni zavod za zaštitu prirode, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode organiziravaju zbrinjavanje životinje. 'Životinja se zadržava u blizini kaveza za uzgoj ribe na jugu Pašmana i otočića Košara. Dupin otežano pliva i dugo se zadržava na površini', ističe Gomerčić.

Mole se građani i ribari da se dupinu ne približavaju, jer otežano pliva i roni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene