Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pliva ozlijeđen harpunom

VIDEO Ribari opazili dobrog dupina Bojana, plivao je s dupinom Danteom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobrog dupina Bojana prije nekoliko je dana netko ozlijedio harpunom. Životinja je i dalje u moru s harpunom u leđima, a trenutno joj nitko ne može pomoći.

Iz Instituta 'Plavi svijet' kažu nam da su nakon poziva građanima da im jave opažanje ozlijeđenog dobrog dupina Bojana dobili brojne pozive.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prava životinja Seks-skandal s dupinom: "Ponekad bi me zakačio svojim penisom za nogu ili ruku – sve je to bilo savršeno normalno" Slika nije dostupna Južna strana Ugljana Tragajući za mladuncem pronašli odraslog ozlijeđenog dupina

Tako su im se danas oko podneva javili ribari s koćarice iz Paga koji su opazili da Bojan prati njihovu koću. Tada su dvije istraživačke ekipe s Murtera i Lošinja pratile Bojana u vremenu od 14 do 15 sati kako bi popratili njegovo zdravstveno stanje. Opažen je južno od otoka Planika, a viđen je u društvu s dupinom imena Dante, također jednim od rezidentnih dupina Lošinjskom područja.

Detaljnijim pregledom rane i fotografija te konzultacijama sa profesionalnim podvodnim ribolovcima ekipa instituta 'Plavi svijet' utvrdila je da je dupin pogođen 7mm debelom i 100-110 cm dugom inox sulicom pneumatske podvodne puške kojim se love zubaci i feluni (gof) i slične brze ribe. Ovakva pneumatska puška ima izuzetno snažan udarac. Na vrhu sulice nalazi se strijela sa perom dužine oko 7,5 cm koja je trenutno zabijena u tijelo dupina te spriječava ispadanje.

>> Ozlijeđeni dobri dupin Bojan viđen južno od Lošinja

'Dupin se danas ponašao normalno, dakle bez znakova iscrpljenosti no s obzirom da ne znamo kako će ozljeda dalje utjecati na dupina, i dalje molim građane da nam dojave opažanja ove životinje kako bi mogli pravovremeno djelovati ako bude potrebno', napisao nam je Dr. sc. Draško Holcer, predsjednik Instituta Plavi svijet.

Iz instituta se zahvaljuju građanima koji su ih zvali te slali e-mailove protestirajući protiv ovakvog nasilja nad životinjama.

'S obzirom da je dobri dupin Bojan ozlijeđen, molimo sve koji ga u idućim danima opaze na moru da nam to i dojave (pošalju fotografije opažanja ako postoje) na naš telefon 051 604666, faxom 051 604668 ili emailom info@plavi-svijet.org kako bi mogli pratiti lokaciju i stanje životinje te kako bi u slučaju potrebe mogli pravovremeno reagirati', poručuju iz Plavog svijeta.

Sve informacije o stanju dupina možete pratiti OVDJE

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene