Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sanacije

FOTO Šteta u brojkama: Ovako izgledaju posljedice olujnog nevremena u Hrvatskoj

Posljedice nevremena - 7
Posljedice nevremena - 7 Ravnateljstvo civilne zaštite
Aktualno Galerija Posljedice nevremena - 7 Posljedice nevremena - 7 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Posljedice nevremena - 6 Posljedice nevremena - 6 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Posljedice nevremena - 3 Posljedice nevremena - 3 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Posljedice nevremena - 4 Posljedice nevremena - 4 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite +1 Posljedice nevremena - 2 Galerija 1/6 >>
Nastavlja se sanacija šteta uzrokovanih olujnim nevremenom koje je proteklih dana zahvatilo veći dio Hrvatske.

Tijekom ponedjeljka je nastavljena sanacija šteta uzrokovanih olujnim nevremenom. Na terenu su angažirana 123 djelatnika HEP Elektre te 32 djelatnika njihovog kooperanta na otklanjanju kvarova na električnim vodovima i elektroenergetskim postrojenjima.

Na otklanjanju drugih šteta radilo je 85 djelatnika poduzeća Komunalac d.o.o. Slavonski Brod, 20 pripadnika Hrvatske vojske, vatrogasci JVP Slavonski Brod (3/1) i JVP Nova Gradiška (2/1). Na skidanju lima s krova škole u Novoj Gradiški angažirano je pet pripadnika HGSS-a iz Nove Gradiške.

Vukovarsko-srijemska županija

U ponedjeljak je zaprimljen 81 poziv vezano za vremenske nepogode, od čega su 42 poziva bila za tehničke intervencije vatrogasnih postrojbi i 39 poziva vezanih za posljedice olujnog nevremena. Ekipe svih žurnih službi bile su na terenu i otklanjaju posljedica nevremena, nastavak radova slijedi i danas.

Dodatno su angažirani vatrogasci (97), pripadnici postrojbi civilne zaštite opće namjene (102), povjerenici civilne zaštite (51), zamjenici povjerenika civilne zaštite (18), djelatnici komunalnih tvrtki (72), mobiliziranih obrta (77), OPG-ova (21), građani –volonteri (50), djelatnici Hrvatskih šuma (8), pripadnici Hrvatske vojske (216) i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek (5), Rijeka (15) i Zagreb (15) - ukupno 35 pripadnika sa 17 vozila.

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite RCZ-a terenu su s ukupno 35 pripadnika (DIP CZ Rijeka 15 pripadnika, DIP CZ Zagreb 15 pripadnika i DIP CZ Osijek pet pripadnika) i 17 vozila. Raspoređeni su na lokacijama u Andrijaševcima (DIP CZ Zagreb - dva tima sa šest pripadnika), Tovarniku (DIP CZ Rijeka - dva tima s 14 pripadnika) i Babinoj Gredi (DIP CZ Zagreb - dva tima s devet pripadnika).

Posljedice nevremena - 7 Posljedice nevremena - 3 (Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite)

HEP Elektra Vinkovci dostavila je podatke o elektro-mreži:

  • Trafostanice bez napajanja: 11
  • Dalekovodi u djelomičnom prekidu: 5
  • Korisnika u prekidu: oko 920
  • Područje Županja: 7 trafostanica nema napajanje na srednjenaponsku mrežu, oko 225 korisnika je bez električne energije (Babina Greda, Kruševica, Retkovci, Kladavac)
  • Područje Vinkovci: 3 trafostanice nemju napajanje na srednjenaponsku mrežu, oko 670 korisnika je bez električne energije (Otok, Komletinci, Šurakovac, Jelac, Kunjevci)
  • Područje Vukovar: 1 trafostanica nema napajanje srednjenaponsku mrežu (potrošači prespojeni na drugu TS), oko 25 korisnika je bez električne energije (Vinkovački Banovci)
  • Područje Ilok: svi potrošači pod naponom

Požeško-slavonska županija

Tijekom ponedjeljka je nastavljena sanacija posljedica nevremena od 19. srpnja. Vatrogasci su na području županije imali 88 intervencija na sanaciji štete i to na području Lipika (4), Pakraca (11), Pleternice (44), Požege (15) i Brestovca (14).

Na sanaciji elektroenergetskog sustava na području Elektre Požega bilo je angažirano 60 djelatnika. Bez opskrbe električnom energijom još su potrošači u naselju Laze Prnjavor.

Posljedice nevremena - 7 Posljedice nevremena - 4 (Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite)

Na području Elektre Lipik bilo je angažirano 37 djelatnika i sanirana je visokonaponska mreža. Još je ostalo sanirati kućne priključke na području općina Pakraca i Lipika. Djelatnici poduzeća Komunalac d.o.o Pakrac i Komunalac Požega d.o.o. tijekom dana obavljali su saniranje štete na objektima u kojima su upravitelji zgrada.

Državna cesta D47 Lipik-Novska i dalje je zatvorena za sav promet zbog velikog broja srušenih stabala. U tijeku je raščišćavanje u kojem sudjeluje Šumarija Lipik. Šumarija Požega uklanjala je srušena stabla u naseljima oko Požege, s četiri djelatnika i dva djelatnika bili su u Pleternici u Gradskom parku na uklanjanju srušenih i oštećenih stabala.

Pročitajte i ovo Strašni prizori na Rodosu Strah i nevjerica FOTO Prizori koji slamaju srca! Grčka, Turska, Alžir u plamenu: "Ovo je poput biblijske katastrofe"

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Tijekom 24. srpnja ŽC 112 Zagreb zaprimio je stotinjak dojava građana kojima su tražene intervencije službi zbog saniranja posljedica nevremena koje je zahvatilo područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije 19. srpnja. O svim dojavama ŽC 112 Zagreb je obavijestio nadležne službe.

Sisačko-moslavačka županija

Tijekom 24. srpnja nastavljene su aktivnosti vatrogasaca, HEP-a, komunalnih službi i građana na otklanjanju posljedica olujnog nevremena.

Pročitajte i ovo Policija Kod Trogira Objavljeno tko je poginuo u teškoj prometnoj nesreći: Bio je na ljetnim praznicima

Virovitičko-podravska županija

Tijekom ponedjeljka djelatnici HEP-a (9/3) otklanjali su kvarove koji su uzrokovali prekid u napajanju električnom energijom.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Hrvatskoj Stiglo nevrijeme FOTO Nova runda oluje nad središnjom Hrvatskom: Munje parale nebo, snažan pljusak u Zagrebu

Osječko-baranjska županija

Tijekom ponedjeljka, pripadnici HGSS-a Stanice Osijek pružali su pomoć na sanaciji crkve u Gradištu. Djelatnici HEP-a otklanjali su prekide u napajanju električnom energijom u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Djelatnici Hrvatskih šuma (7) krčili su površine na području Batine u Osječko – baranjskoj županiji.

HEP - angažirano pet timova s oko 20 djelatnika na području Osječko – baranjske županije. Na području Vukovarsko – srijemske županija angažirano 10 ekipa i 12 vozila, a na području Brodsko – posavske angažirano vozilo s košarom.

HGSS stanica Osijek - tri pripadnika nalaze se na području općine Gradište u Vukovarsko - srijemskoj županiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene