Ribočuvarska ophodnja pronašla je jučer u nelegalno postavljenoj mreži na rijeci Savi, pokraj Slavonskog Broda, nepoznatu vrstu ribe.


Riba je nepoznata, nitko ju do sada nije vidio. Duga je 47 cm, a po glavi i po uzdužnom prosjeku nalaze se brojne bodlje. 

Vezani članci Slika nije dostupna U vodovodu pronađena nepoznata vrsta crva Slika nije dostupna VIDEO: Nova vrsta - 'psihodelična' riba

O nalazu je obaviješten Institut za ribarstvo Zagreb i ŠRS Brodsko-posavske županije, ali ni ove institucije nisu mogle potvrditi identitet pronađene vrste ribe.

No, za razliku od njih, čitatelj koji nam se javio tvrdi kako zna o kojoj vrsti ribe se radi.

'Najvjerojatnije je riječ o plotici (lat. Rutilus Rutilus), riječnoj ribi koja je brojna u Savi i ostalim hrvatskim rijekama. Oznake koje nosi na sebi posljedica su mrijesta. Naime, plotice, podusti, nosare i druge riječne ribe u vrijeme mrijesta na tijelu dobiju karakteristične izrasline. Ribiči ih često zovu i "svadbenim" točkama. Dakle, misteriozna nije, ali s obzirom da se srednja lovna veličina plotica kreće oko tridesetak centimetara, kapitalna svakako jest', napisao nam je naš čitatelj.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju