Ribočuvarska ophodnja pronašla je jučer u nelegalno postavljenoj mreži na rijeci Savi, pokraj Slavonskog Broda, nepoznatu vrstu ribe.


Riba je nepoznata, nitko ju do sada nije vidio. Duga je 47 cm, a po glavi i po uzdužnom prosjeku nalaze se brojne bodlje. 

Vezani članci Čišćenje ribe (Foto: Sceenshot/YouTube) Očisti ribu u manje od pola minute, ali njegovu metodu isprobavate na vlastitu odgovornost Slika nije dostupna VIDEO: Nova vrsta - 'psihodelična' riba

O nalazu je obaviješten Institut za ribarstvo Zagreb i ŠRS Brodsko-posavske županije, ali ni ove institucije nisu mogle potvrditi identitet pronađene vrste ribe.

No, za razliku od njih, čitatelj koji nam se javio tvrdi kako zna o kojoj vrsti ribe se radi.

'Najvjerojatnije je riječ o plotici (lat. Rutilus Rutilus), riječnoj ribi koja je brojna u Savi i ostalim hrvatskim rijekama. Oznake koje nosi na sebi posljedica su mrijesta. Naime, plotice, podusti, nosare i druge riječne ribe u vrijeme mrijesta na tijelu dobiju karakteristične izrasline. Ribiči ih često zovu i "svadbenim" točkama. Dakle, misteriozna nije, ali s obzirom da se srednja lovna veličina plotica kreće oko tridesetak centimetara, kapitalna svakako jest', napisao nam je naš čitatelj.