Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boluje od teškog genetskog poremećaja

Pomozite Eni Škoda da prohoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško bolesna djevojčica s Paga u petak će na operaciju i trebat će joj pomoć pri oporavku i daljnjem liječenju.

Šestogodišnja Ena Škoda iz Povljane na otoku Pagu od rođenja boluje od neurofibromatoze, rijetke bolesti kosti. Riječ je o genetskom poremećaju zbog kojeg joj se kost lijeve potkoljenice stalno lomi.

Pročitajte i ovo Kuhinja Srce drukčije kuca Osobnu tragediju pretvorili u hvalevrijednu akciju: "Morali smo nekako na tu bol odgovoriti s nečim dobrim" Ivan Malenica, ministar "Čudna situacija" Malenica za Dnevnik Nove TV o prikupljanju donacija: "Postoje jasna pravila. Smiju šest mjeseci prije izbora"

Dosad je prošla 7 operacija bez poboljšanja. Hoda uz pomoć ortoze i to samo po kući, a inače je roditelji nose ili voze u kolicima jer se brzo umara. Ena dosad nije nikad normalno hodala ili potrčala sa svojim vršnjacima.

Obitelj je iscrpila sve mogućnosti liječenja i jedina prilika koja je preostala jest operacija u Beču koja bi joj mogla spasiti nogu jer joj u protivnom slijedi amputacija.

Ena bi na operaciji trebala biti u petak, 16. siječnja, točno na njezin 6. rođendan. Operacija stoji 50 tisuća eura. Troškove operacije pokriva HZZO, ali oporavak i liječenje će biti dugo, pretpostavlja se čak do puberteta.

Roditelji zato mole za pomoć, a dosad je prikupljeno 35 tisuća kuna, pomoću humanitarne linije te sportkih turnira i koncerata koji su organizirani na otoku Pagu, gdje živi Enina obitelj te na otoku Ugljanu, odakle je porijeklom Enina majka Ivana.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici posvjećenoj pomoći malenoj Eni.

Novčane donacije za pomoć maloj Eni mogu se uplatiti na račun Erste banke:

IBAN: HR4624020063102794848
POZIV NA BROJ: HR02 3102794848
OPIS PLAĆANJA: Donacija za Enu Škoda

Do 16. siječnja otvorena je i humanitarna telefonska linija kojom se po pozivu može uplatiti 6,25 kuna:

060 930 930

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene