Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ljudska obveza''

FOTO/VIDEO Beroš organizirao turu po WC-ima: Pogledajte kako izgledaju zahodi u Ministarstvu zdravstva!

Aktualno Galerija WC-i u Ministarstvu zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva Foto: Ministarstvo zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva Foto: Ministarstvo zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva Foto: Ministarstvo zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva Foto: Ministarstvo zdravstva +0 WC-i u Ministarstvu zdravstva Galerija 1/5 >>
Nakon brojnih napisa o obnovi sanitarnih čvorova u Ministarstvu zdravstva, ministar Beroš organiziraio je turu po wc-ima.

Nakon što je u javnost procurila informacija da će Ministarstvo zdravstva obnovit sanitarne čvorove u svojim prostorijama za 2,3 milijuna kuna, krenula je lavina negodovanja. Sporno u cijeloj toj priči jest cijena određenih predmeta poput četke za WC i držača papira za koje bi Ministarstvo izdvojilo 700 kuna.

Pročitajte i ovo Obnova u Karlovcu - 4 Brojne štete FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri" WC-i u Ministarstvu zdravstva 3200 eura po kvadratu Što kažu građevinari na paprene cijene obnove WC-a u Ministarstvu zdravstva? "To su jako visoke cifre, uvijek se može jeftinije napraviti"

Nakon te priče sada se oglasilo i Ministarstvo zdravstva priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Projekt saniranja i uređenja sanitarnih čvorova u Ministarstvu zdravstva datira još iz 2017. godine, više od polovice toaletnih prostora je izvan funkcije, a na dosadašnje raspisane natječaje nitko se nije javio", poručili su.

WC-i u Ministarstvu zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva (Foto: Ministarstvo zdravstva)

Također, tvrde da u Ministarstvu zdravstva još je 2017. godine izrađen projekt saniranja oštećenja sanitarnih čvorova kojima se koriste, osim zaposlenika, i svi građani i gosti koji poslovno dolaze. Više od polovice toaletnih prostora, u osam derutnih sanitarnih čvorova je duže vrijeme izvan uporabe i nametnula se potreba saniranja šteta i njihova uređenja. Na dosadašnje raspisane javne natječaje nitko se nije javio, a promjene tržišnih uvjeta glede cijene rada, kao i povećanih cijena instalacijske i sanitarne opreme uvjetovali su i korekcije u natječajnoj dokumentaciji.

WC-i u Ministarstvu zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva (Foto: Ministarstvo zdravstva)

Imamo zakonsku i ljudsku obvezu

WC-i u Ministarstvu zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva (Foto: Ministarstvo zdravstva)

"Ministarstvo zdravstva kao poslodavac ima zakonsku obvezu osigurati dovoljan broj funkcionalnih sanitarnih prostorija za svoje djelatnike, kako je to predviđeno i Zakonom po zaštiti na radu i drugim aktima, a naša situacija u tom pogledu je više godina vrlo nepovoljna“, kaže ministar zdravstva Vili Beroš i dodaje da se javni natječaj objavljuje i provodi u skladu sa zakonskim odredbama i zadovoljavanje svih uvjeta.

WC-i u Ministarstvu zdravstva WC-i u Ministarstvu zdravstva (Foto: Ministarstvo zdravstva)

"S jedne strane imamo zakonsku i ljudsku obvezu osigurati našim zaposlenicima normalne uvjeta za rad i boravak u prostorima ministarstva, nikakav luksuz ili bilo što izvan uobičajenih okvira, pogotovo ne četke po 700 kuna kako se piše po medijima, a s druge pritisak ubrzanog povećanja cijena rada i materijala, a uz to i neprimjene komentare u javnosti, što nam otežava da učinimo ono što već pet godina čeka na realizaciju“, napominje ministar zdravstva i napominje da je zbog toga i pozvao medije sa se sami uvjere u stanje tih prostora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene