Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako vam se sviđaju?

Ovo su prijedlozi za nove registracijske oznake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas su u MUP-u predstavljeni prijedlozi novih registracijskih oznaka.

Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je danas prijedloge novih registracijskih pločica s europskim logom i pozvalo javnost na sudjelovanje u javnoj raspravi koja će biti otvorena mjesec dana.

Pročitajte i ovo Himzo Pomiješane reakcije Građani otkrili što misle o poskupljenju goriva: "Treba nekako namiriti plaće, to je normalno..." Ilustracija Rezultati ankete Biste li se vozili s vozačem mlađim od 18 godina? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevnik Nove TV

Zasad su napravljena četiri moguća rješenja izgleda novih registracija. Po nekim rješenjima redizajnirane pločice mogle bi zadržati sadašnja registracijska područja, odnosno oznake gradova, ili dobiti oznake još nekih gradova.

FOTO OVAKO izgledaju NOVE osobne iskaznice!

Vozači, znate li što vas čeka od prvog siječnja?

Jedno od rješenja predviđa da se umjesto oznaka gradova uvedu slovne ili brojčane oznake županija, a predloženo je i uvođenje novih registracija koje ne bi imale oznake ni gradova niti županija.

Predstavnici MUP-a pozvali su javnost da se u idućih mjesec dana, odnosno do 11. siječnja 2014., uključe u javnu raspravu o novim registracijama.

Nove registracijske oznake počele bi se postupno uvoditi od sredine iduće godine, a njihova cijena ovisit će o konačnom izgledu, ali ne bi trebala biti skuplja više od deset posto od sadašnje cijene. Tablice će se možda postupno uvoditi desetak godina, a to će ovisiti o interesu građana.

Zainteresirani građani koji žele sudjelovati u javnoj raspravi svoje prijedloge i primjedbe mogu slati preko MUP-ovih internetskih stranica na kojima se nalazi obrazac za sudjelovanje i predložena rješenja.

Komentari čitatelja

'Obavezno treba izbaciti oznaku grada sa pločice jer zašto da strahujem za automobil kada sam u Splitu sa ZG pločicama i obrnuto, znači svi prijedlozi su dobri u kojem je izbačena oznaka grada', napisao nam je u mailu jedan čitatelj.

'Ako je ikako moguće, potrudimo se, i mi kao narod, i Vi kao mediji, da ove ružne pločice nikad ne ugledaju svjetlo dana. Želim moderne europske pločice, po uzoru na Njemačku, Sloveniju. Sa grbom grada/županije, decentno smještenim između oznake grada i brojeva', napisao je čitatelj Dražen Majić.

Što Vi mislite o novom izgledu i kako vam se sviđaju prijedlozi? Komentare možete ostaviti ispod članka ili ih poslati na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene