Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova godina – nova pravila

Vozači, znate li što vas čeka od prvog siječnja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cilj novih pravila je, ističe ministar Orsat Miljenić, uvođenje reda.

Od prvog siječnja za vozače vrijede nova pravila, a možda najzanimljiva vozačima je ona da neće moći registrirati auto ako nisu platili kaznu za prometni prekršaj.

Pročitajte i ovo Obijesna vožnja: Ilustracija - 3 Ispisano tek 50-ak kazni Mogli bi završiti u zatvoru na tri godine, ali oni se na to ne obaziru: Važno je samo biti prvi na semaforu Slika nije dostupna Hrvati vole s popustom Naplata prekršajnih kazni skočila za 124,5 posto

Svaka pravomoćna kazna će naime biti evidentirana u posebnom registru koji će biti umrežen s institucijama.

Sabor izmijenio Zakon o kaznenom postupku

Tako su spremne i stanice za tehnički pregled koje su već sada međusobno umrežene, a njima će Ministarstvo pravosuđa morati osigurati baze podataka u kojima će moći provjeriti za koje vlasnike vozila postoje neplaćene kazne.

Cilj novih pravila je, ističe ministar Orsat Miljenić, uvođenje reda. A da je uvođenje reda potrebno govori i podatak da je u posljednje četiri godine naplaćeno samo 12 posto kazni.

Osim što stručnjaci pozdravljaju nova pravila, ističu i kako bi kazne trebale biti rigoroznije, odnosno novčane kazne puno više.

Pored plaćanja kazni, novost je i da svatko tko napravi prometni prekršaj ima rok od tri dana platiti kaznu po popustu od 50 posto i smatrat će se da je kazna plaćena u cijelosti. Do sada je to važilo samo za kazne plaćene na licu mjesta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene