Dovršen je dvogodišnji remont Inine naftne platforme Zagreb-1 u trogirskom brodogradilištu. Platforma je krenula na desetodnevno putovanje prema Libiji.


Naftna platforma Zagreb-1, koja je bila na remontu u trogirskom brodogradilištu, krenula je put Libije. Trebat će joj desetak dana da stigne do odredišta.

Vezani članci Vladin Savjet za Inu sastao se s Lazardom Vladin Savjet za Inu sastao se s Lazardom: Razgovori o poslovanju kompanije i idućim koracima Slika nije dostupna Crosco dogovorio poslove u Ukrajini vrijedne 50 milijuna eura

Zagreb-1 je platforma teška 10.000 tona i visoka 110 metara, a na remontu je bila gotovo pune tri godine. Vlasnik platforme je tvrtka Crosco.

44 radnika evakuirana s bukteće platforme u Meksičkom zaljevu

Remont te platforme od izričitog je značaja za naše gospodarstvo, jer je na njemu radilo 400 radnika, a po dovršetku će se na toj platformi zaposliti 100 radnika.

Domagoj Bušić iz Crosca rekao je da je to jedan od strateških projekata za RH i gospodarstvo zemlje. Na platformi će biti zaposleno 100 ljudi od kojih će 60 biti Hrvati, dodao je.

Naftna platforma Zagreb-1 u trogirsko brodogradilište na remont je stigla u siječnju 2011. godine. Prethodno tome bila je u Meksičkom zaljevu, a u Trogir je stigla s Malte. Platforma je široka 106,3 metra i duga 103,4 metra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook