Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se uzrok požara

44 radnika evakuirana s bukteće platforme u Meksičkom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka obalna straža evakuirala je 44 radnika zbog požara koji je izbio na platformi prirodnog plina u Meksičkom zaljevu, 85 kilometara od obale Louisiane.

Glasnogovornica Ureda za sigurnost i zaštitu okoliša Eileen Angelico rekla je kako u požaru nema žrtava i nitko nije ozlijeđen, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

>>Eksplozija na naftnoj platformi u Meksičkom zaljevu

Obzirom da se platforma nalazi blizu područja na kojem je 2010. godine eksplodirala naftna platforma Deepwater Horizon, područje dodatno osigurava, kako bi se izbjegnula svaka mogućnost zagađenja. Stručnjaci su za agenciju AP potvrdili kako je ova nesreća puno manjeg intenziteta.

Na platformu, koja se nalazi u plitkom moru 85 kilometara od obale, poslan je vatrogasni brod za gašenje požara te vrste.
Incident se dogodio na platformi koja nije radila i na kojoj nije bilo radnika. Kada se dogodila eksplozija evakuirani su radnici sa susjedne, mobilne platforme koji su radili na bušotini istog izvora prirodnog plina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene