Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neugodna za kupače'

FOTO Meduza sve više: U plićaku kod Lapada snimljena 'morska mjesečina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više meduza, a sve manje riba, što je posljedica globalnog zagrijavanja i prevelikog izlova ribe.

Prorijeđene su riblje vrste koje se hrane planktonima, zbog čega su meduze zauzele njihovo mjesto, stoji u najnovijem upozorenju FAO-a, UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu. Da se ovo događa i u Jadranu potvrda su sve češće viđanje meduza uz obalu. Tako je danas snimljena meduza u plićaku uz lapadsku obalu.

Pročitajte i ovo Mediteranska meduza kod Pule Razbijen poznati mit Opeklina od meduze iznimno je bolna, doznajte kako si brzo olakšati bol Ilustracija Važno upozorenje Uzbuna na dalmatinskoj plaži! Liječnici osam puta intervenirali zbog opasnog gosta, objavljene upute što ne smijete napraviti ako ga sretnete

'To je meduza koju u nas zovu morska mjesečina. Ove godine bilježimo značajno povećanje broja meduza kojih sve više uočavamo oko Mljeta, a najviše oko Korčule. Tamo ih ove godine ima jako puno', izjavio je za dubrovniknet.hr Vlado Onofri s Instituta za more i priobalje.

'Ovakve meduze su stalno prisutne u Jadranu. Ovu lapadsku je najvjerojatnije donijela južina. Što se tiče kupača, ona može biti vrlo neugodna i kod osjetljivih osoba izazvati ozbiljne opekotine', dodao je Onofri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene